Ege Postası
Geri

Çiğli Meclisi’nde “gezi” tartışması

Çiğli Belediyesi ocak olağan meclis toplantısında CHP ve AK Partili meclis üyeleri karşı karşıya geldi. Meclis toplantısında Şirintepe mahallesinde yapılacak parka Gezi Parkı olayları sırasında polisin attığı gaz fişeği ile yaralanan, 202 günden beri komada olan 14 yaşındaki Berkin Elvan'ın isminin verilme önerisi CHP ve AK Parti’li meclis üyeleri arasında tartışma yarattı.
Çiğli Meclisi’nde “gezi” tartışması
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Ocak 2014 Cumartesi 10:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 EGEPOSTASI/HABER SERVİSİ- Çiğli Belediyesi meclis toplantısına Gezi Parkı olaylarında yaralanan ve halen komada bulunan Berkin Elvan'ın isminin belediyenin yapacağı parka verilme önerisi büyük tartışma çıkardı. CHP Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Ali Karabay, “14 yaşında bir çocuğumuz bundan 202 gün önce İstanbul’da evden çıkıp ekmek almak için çıktığı sırada kafasına gaz fişeği denk gelmesi sonucundan 202 gündür komada. Gezi olaylarında kendi demokratik haklarını kullanmak isteyen vatandaşlarımızın protesto haklarını kullanırken polisin orantısız güç kullanması sonucunda, bir gaz fişeği de 14 yaşındaki genç fidanı kafasına denk gelmiş ve bu çocuğumuz komadadır. 5 Ocak bu çocuğumuzun doğum günü, biz 2 gün sonra doğum günü olan çocuğumuz inşallah bizi duyar. Bu komada 202 gün devam eden hayat mücadelesi başarıya ulaşır, buradan ona selam olsun diye bu parkın isminin verilmesini itiyoruz” dedi.

BU SEVDADAN VAZGEÇİN

Karabay’ın konuşmasından sonra söz alan AK Parti Grup Başkan vekili Sıdık Soysal, Karabay’ın açıklamalarına tepki gösterdi Soysal, “Bu olayın Çiğlimizi ilgilendirmemesine rağmen bu Şirintepe mahallesinde vatandaşlarımız tarafından hassasiyet göstererek gündeme getirmelerini saygı ile karşılıyoruz. Ancak, ne hikmetse, Çiğli’nin, bu çocuğun hiçbir suçu yok. Bu çocuğun bu hale gelemsinde suçu günahı olanları kınıyorum. Bizi öyle bir hale getiriyorsunuz ki, bu konuyu meclise getirerek, hükümete karşı atağa geçerek, sözüm ona biz buna bir şey söyleyelim diye zorluyorsunuz. Lütfen bu sevdadan vazgeçin. Evlat hepimizin evladı, acı hepimizin acısı, ama Çiğliyi ideolojik saflara ayırmaktan lütfen kaçının. Bu çocuğun bu olaya muhatap olmasından bahsediyorum. Polis orada bu çocuğun yaralanması için mi fişeği kulland? Yapmayın Allah’ınızı severseniz. Çiğli’de konuşacak başka konu yok m? Çiğli’de getirilecek başka bir öneri yok m? Bu toplumu germek için özellikle böyle maddeleri getirmeye hakkınız yok. Ben samimi olarak söylüyorum siz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunu bu meclise getirdiğinizi biliyorum. Nerde yaşıyor bu çocu? İstanbul’da yaşıyor. Burada bunu buraya neden getiriyorsunuz, bunu ideolojik nedenden dolayı getiriyorsanız sizi kınıyorum” dedi.

EVİNDEN EKMEK ALMAK İÇİN ÇIKTI
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, “Bu ülkede yedi defa Başbakanlık yapmış bir isim diyor ki, ‘Bu ülkede bir koyun kaybolsa bunun sorumlusu Başbakandır’ Bu ülke yanlışına yanlış demediği sürece, doğrusuna doğru demediği sürece dünya ülkesi olamaz. Bu parkın adını Çağlayan mı koyalı? Bu parkın adını Gülen mi koyalı? Ya da başka bir isim mi koyalım'” dedi. Bu sözler üzerin Sosyal, “Parkın adını Kılıçdaroğlu koyun. Sarıgül koyun ” diyerek tepki gösterdi. Solak ise, “O mahallerde yapılan çalışmalarda mahalle halklarından böyle bir talep bize iletildi. Kim ne derse dedin tarihe mal olacak bir isimdir. Çünkü bu çocuk evinden ekmek almak için çıkmıştır. Nasıl ki, hükümetimizin yatığı doğru bir icraatınızdan bahsedeyim. 12 Eylül askeri cuntasını akıllarda tutan olay nedir. 17 yaşında bir çocuk olan Erdal Eren’in yaşı büyültülerek idam edilmesidir. Şimdi biz bunun arkasında duruyorsak, bir hak arama mücadelesi veren bu 14 yaşında bu çocuğun yaşadığı olay tarihe mal olacaktır. Nasıl ki bu ülkenin büyükleri nasıl dünya çocuklarının haklarını arıyorsa kendi ülkesindeki çocuklarının haklarını da savunmalıdır. Onların isimlerine de özen göstermelidir. Mısırda ki çocuğu, Suriye’deki çocuğu, Lübnan’dakini Irak’takini savunmak zorunda olduğunu söyleyen büyüklerimiz bu ülkede yaşayan çocukları savunmak zorundadır. “dedi. Konuşmaların ardından yapılan oylama sonucunda öneri AK Parti grubunun red oyuna karşın CHP’lilerin oyları ile kabul edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası