Ege Postası
Geri

Çiğli barut gibi... Koçer'den şafakta şantiye baskını

Çiğli'de dün çok sayıda işçinin işine son verilmesi, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in sabah şantiyeye giderek "Atın bunları dışarı" diye çıkışmasıyla yaşanan gerginlik sürerken, akşam saatlerinde yapılan toplantıdan da sonuç çıkmadı. İşçiler eyleme devam ederken, Koçer'in bugün de sabah 06.00'da şantiyeye gelip, eylemdeki işçileri tutanak tutup işten atmakla tehdit ettiği öne sürüldü. İşçileri eyleme çağıran iki koordinatör görevden alındı. Eski ilçe başkanının da işine son verileceği öğrenildi. Koçer'den şafakta şantiye baskını
Çiğli barut gibi... Koçer'den şafakta şantiye baskını
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Nisan 2019 Salı 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Çiğli Belediyesi'nde, işçi kıyımına tepki gösteren çalışanların başlattığı eylem, sendika ile belediye arasındaki görüşmelerden sonuç çıkmaması nedeniyle devam ederken, Harmandalı şantiyesinde ikinci gün de gergin başladı. Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in, sabah 06.00'da şantiyeye gelip işçileri işlerine dönmeye ve eylemi bitirmeye çağırdığı, aksi taktirde işten attırmakla tehdit ettiği öne sürüldü. 

İlçede 3 yıl boyunca CHP Gençlik Kolları Başkanlığı yapan Baransel Güler, il ve mahalle delegesi Efruz Ünal, mahalle delegeleri Emir Karadağ, Serkan Aydın, İlçe eski Başkan Yardımcısı Dursun Ali Kazar, Belediye eski Başkanı Hasan Aslan'ın yeğeni Ceyda Öztürk ile 16 sözleşmeli personelin işten çıkarılmasıyla başlayan gerginlik, Belediye Başkan Yardımcısı Koçer'in dün sabah şantiyeye gelip "Atın bunları dışarı" demesiyle büyüdü. Güvenlik görevlilerinin ve sendikanın devreye girmesiyle Koçer şantiyeden ayrılırken, bir anda toplanan 700 işçi iş bırakıp eyleme gitti. Dün yapılan görüşmelerden sonuç alınamadı. İşçilerin eyleme bugün de devam ettiği öğrenildi.

KOÇER SABAH 6 DA ŞANTİYEYE GELDİ

Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer sabahın erken saatlerinde Çiğli Belediyesi'nin Harmandalı'da bulunan şantiyesine giderek önce işten atılan işçilerin şantiye binasına sokulmaması için güvenlik görevlilerine talimat verdiği ve ardından şantiyede bulunan işçileri tehdit ettiği öne sürüldü. Koçer’in, iddiaya göre işten çıkarılan arkadaşlarının yeniden işe alınması için eylem yapan işçilere “İşe çıkmazsanız noter ve avukat getirir, tutanak tutar, sizi de işten çıkarırım" dedi. İşçilerin Koçer’e tepki gösterdiği ve kısa bir süre gerginlik yaşandığı iddia edildi.

SENDİKADAN KOÇER’E YALAN TEPKİSİ!

Tartışmalara Genel İş Sendikası 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara da dahil oldu. Başkan Yardımcısı Koçer’in “Sen demedin mi işçileri çıkar" sözlerine sinirlenen Kara’nın “Biz işçiler işlerinden çıkarılmasın diye mücadele ediyoruz, neden yalan söyleyerek beni işçilerin önüne atıyorsun. Senin yaşına hürmetim var, yalan söyleme" diyerek tepki gösterdiği ve karşılıklı söz düellosuyla kısa süreli gerginlik yaşlandığı iddia edildi.

KOORDİNATÖR VE ÇAVUŞ GÖREVDEN ALINDI

Öte yandan dün sendikanın eylem kararından sonra, işe çıkan işçileri şantiyeye çağıran, geçtiğimiz dönem CHP ilçe yönetiminde emek bürolarından sorumlu eski İlçe Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda belediyede koordinatör olan Erdal Taner ve Çavuş Hakan Atmaca görevlerinden alındığı öğrenildi. 

ESKİ İLÇE BAŞKANI DA İŞTEN ÇIKARILIYOR

Belediye şirketi ÇİBEL'de çalışan CHP İlçe eski Başkanı Zeynel Mertoğlu'nun da işten çıkarılacağı, tebligatın hazırlanıp gönderildiği iddia edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası