Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi diyaliz merkezi doktorlarından Nevzat Yurdakul, 2 nefroloji uzmanı, 2 diyaliz hekimi ve 8 diyaliz hemşiresinden oluşan ekiple, haftada 7 gün 24 saat acil ve yatan hastalara diyaliz hizmeti verdiklerini söyledi. Kronik hastaların ise pazar günleri hariç haftanın 6 günü bayram ya da diğer özel günler de dahil olmak üzere günde 2 seans şeklinde ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Yurdakul, "Ayda 500 ile 600 seans kronik hastalar, 150 ile 200 seans arasında ise akut hastalar olmak üzere toplamda 900 seanslık bir performansta çalışmaktayız. Yoğun bakım ve acil servislerde ise diyaliz gerektiren hastalarımıza yerinde diyaliz hizmeti verebilecek teknik donanıma sahibiz. Ayrıca özel diyaliz merkezlerinde hizmet alan hastalar ise kan verilmesi ve ameliyat olması gereken durumlarda hastanemizin tam teşekküllü diyaliz merkezinden faydalanabilmekteler" dedi.
Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Yönetici/Başhekim Vekili Op. Dr. Teoman Şen de şunları söyledi:
"İzmir'in diyaliz anlamında kuzey aksının kalbi konumundayız. 24 saat diyaliz hizmeti veren tam teşekküllü bir devlet hastanesi olarak çalışmalarımıza daha da hız vererek evde hemodiyaliz ve periton diyaliz hizmetlerini 2017 yılı içerisinde başlatma çalışmaları içerisindeyiz."
Egekent'te oturan ve 11 yıldır diyaliz hastası olan 52 yaşındaki Ürfet Kavalcı da daha önce eski Çiğli Devlet Hastanesi'nde diyalize girdiğini belirterek, "Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi açıldıktan sonra diyalizime burada devam etmeye başladım. Burası daha geniş, ferah ve aydınlık. Servis aracı gelip beni evimden alıyor. Önceden kateter ya da bazı tetkiklerim için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gidiyordum. Artık gitmeme gerek kalmadı çünkü işlemlerimin hepsi burada hızlı bir şekilde hallediliyor. Doktorlarımız ve hemşirelerimiz aynı, zaten hiç yabancılık çekmiyoruz. Hepimizin yatağının başında televizyon var ve diyaliz sürem boyunca hiç sıkılmıyorum. Yeni hastanemiz ve diyaliz merkezimiz çok güzel" dedi.