Ege Postası
Geri

Çiğli'de düğüm çözülüyor

Çiğli Belediyesi’nin yaşadığı mali kriz nedeniyle taşeron tehlikesi ile karşı karşıya kalan KAFE-SAN çalışanlarının kaderini belirleyecek kritik ihale süreci start aldı. Birimlere göre ayrılan üç parça ihaleden 460 kişiyi kapsayan Temizlik İşleri Hizmet Alımı ihalesi bugün gerçekleştirildi. 9 taşeron firmanın katılım gösterdiği ihalenin ardından ise belediye personeli yine hizmet binası önünde taşerona karşı eylemdeydi.
Çiğli'de düğüm çözülüyor
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Mayıs 2014 Perşembe 12:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Son dönemde yaşadığı maddi sıkıntılar ve belediye şirketi KAFESAN’ın borç yükü nedeni ile ihale dışı kalması sonrasında zorlu günler geçiren Çiğli Belediyesi’nde beklenen ihale gerçekleşti. Önümüzdeki altı aylık süreci kapsayacak şekilde düzenlenen ve üç ayrı bölümde gerçekleştirilen hizmet alım ihalelerinin ilki bugün gerçekleşirken, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan 460 personeli kapsayan ilk ihaleye 9 taşeron firma katıldı. Belediye şirketlerinden KAFESAN’ın borçları, ÇİĞ-BEL’in ise yeterlilik şartı bulunmadığı için katılamadığı ihalenin sonucu ise önümüzdeki haftalarda belli olacak.

 9 FİRMA TEKLİF VERDİ
Taşerona karşı sürdürdükleri eylemler ve düzenledikleri imza kampanyaları ile direnişe devam eden Çiğli Belediyesi’nin 713 personeli için kritik süreç bugün başladı. Mali kriz sebebiyle ihale dışı kalan KAFE-SAN şirketi yerine belediyenin diğer firması ÇİĞ-BEL’in katılacağı üç parçalı hizmet alım ihalesinde katılımcı firmalardan teklifler alındı. Önümüzdeki altı aylık süreci kapsayan hizmet alım ihalelerinden ilkinde, belediye firmaları yer almazken, 460 Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli için, Hacı Salioğlu İnşaat, Turkuaz İnşaat, Öztaşlar İnşaat, Vizi İnşaat, HAKTOK, VİRA, HEM Temizlik, Piramit, İsmira adlı firmalar tekliflerini belediyeye sundu. Belediye bünyesinde düzenlenen ihale oturumunda sunulan tüm teklifler geçerli bulunarak değerlendirilmeye alınırken, ihale komisyonu tarafından yapılacak değerlendirmelerin ardından nihai sonuç önümüzdeki haftalarda açıklanacak.

KAFE-SAN’IN YERİNE ÇİĞ-BEL
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışan 240 işçiyi kapsayan diğer iki ihale ise yarın gerçekleştirilecek. Belediye şirketi ÇİĞ-BEL’in katılacağı hizmet alım ihaleleri de 6 aylık süreci kapsayacak. Diğer yandan, yarın gerçekleşecek olan iki ihaleye de belediye şirketinin yanı sıra taşeron firmaların katılması bekleniyor. Ayrıca, ihaleyi belediye firması aldığı ÇİĞ-BEL aldığı takdirde, KAFE-SAN’da çalışan personelin özlük hakları ve tazminat hakları da aynen korunacak ve ikinci belediye şirketine iş devri gerçekleştirilecek. Bu durumda da işçilerden üst işveren, yani yine belediye sorumlu olacak. Mevcut hizmet alım ihalesinin 30 Haziran 2014’te sona ermesiyle birlikte, KAFESAN’da çalışan belediye personelinin, 1 Temmuz 2014 itibarı ile kesin durumu beli olacak.

BELEDİYE İŞÇİSİ EYLEMDEYDİ
Gerçekleştirilen ihale kapsamında şartnamede yer alan “İhaleyi alan firma, alt işverene işi devredebilir” maddesi uyarınca işi alan taşeron firmanın hizmetleri belediye şirketine yaptırma imkanı da bulunuyor. Diğer yandan, ihale oturumu gerçekleştiği sırada, KAFESAN işçileri Çiğli’de bulunan şantiyeden belediye binası önüne yürüyerek bir eylem gerçekleştirdi. Belediye önünde alkışlar ve ıslıklarla protestoda bulunan Genel-İş Sendikası’nda örgütlü bulunan personel “Taşeron istemiyoruz” diyerek, belediyeyi işçiye sahip çıkmaya çağırdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası