Ege Postası
Geri

Çiğli'de görüşmeler devam ediyor: Soyer topu Gümrükçü'ye attı

Çiğli Belediyesi şirketi Çibel A.Ş. ile Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube arasında süren ve 836 işçiyi kapsayan toplu sözleşme sürecinde uzlaşma sağlanamayınca işçiler eylem kararı almıştı. Günlerdir Çiğli Belediyesi hizmet binası önünde işçilerin eylemi sürerken bugün süren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tıkanan TİS sürecinde çözümü sağlamak için Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve sendika temsilcileriyle Çiğli Belediyesi’nde bir araya geldi. Toplantı sonrasında konuşan Başkan Soyer, işçiden yana taraf olduklarını belirtti ve “Görüşmeler devam edecek. Bundan sonrasında nasıl gelişecek bilemiyorum ama bulunduğumuz noktada sizden yana bir inisiyatif kullandığımızı söyleyebilirim. Takdir onların” dedi.
Çiğli'de görüşmeler devam ediyor: Soyer topu Gümrükçü'ye attı
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Nisan 2022 Pazartesi 00:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Çiğli Belediyesi şirketi Çibel A.Ş. ile Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube arasında süren ve 836 işçiyi kapsayan toplu sözleşme sürecinde uzlaşma sağlanamayınca işçiler ve sendika yönetimince eylem kararı alınmıştı. 

Eylem devam ederken, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün sürece ilişkin yaptığı sert açıklamanın ardından sendika da bir açıklama yaparak Başkan Gümrükçü'yü masaya davet etmişti. Sendikanın davetinin ardından Başkan Gümrükçü, gelen çağrıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte görüşmelere geleceklerini söyleyerek "Davetiniz kabulümüzdür. Yarın sabah, İzmir Büyükşehir Belediyemizin aynı zamanda Sosyal Demokrat Kamu İşverenler Sendikası’nın (SODEMSEN) Başkanı Sayın Tunç Soyer ile birlikte hiç kalkmadığımız masaya da zamlara karşı eylem yapılan alana da geliyoruz. Çiğli halkı da Çiğli Belediyesi emekçisi de kıymetlimizdir" ifadelerini kullanmıştı.

SOYER DEVREYE GİRDİ

Öte yandan; Soyer, bugün tıkanan TİS sürecinde çözüm yolu bulmak için Çiğli Belediyesi'ne gitti.

Ziyaret öncesinde belediye önünde bekleyen işçiler, Soyer’i “Zafer direnen emekçinin olacak” ve “İşçi seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşıladı.

Gümrükçü ve sendika temsilcileriyle masaya oturacak olan Soyer, toplantı öncesinde işçilere seslendi ve çözüm sözü verdi ve şunları söyledi; “Sevgili kardeşlerim çığlığınızı duydum ve geldim. Hiç merak etmeyin sorunu biliyorum, çözümü de biliyorum. El birliğiyle çözeceğiz. İçinizi ferah tutun. Sizin yanınızdayım, sizinle beraberim. Ben bunu çözmek için elimden geleni yapacağım.”

“SİZDEN YANA BİR İNİSİYATİF KULLANDIK”

Toplantı sonrasında işçilere seslenen Soyer, işçiden yana taraf olduklarını belirtti ve “Bütün tarafların hep beraber müzakere ettiği bir masada oturduk. Görüşmeler devam edecek. Bundan sonrasında nasıl gelişecek bilemiyorum ama bulunduğumuz noktada sizden yana bir inisiyatif kullandığımızı söyleyebilirim. Takdir onların” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası