Ege Postası
Geri

Çiğli’de Meclis toplanamadı: AK Parti’den ‘Köyiçi’ tepkisi!

Çiğli Belediyesi’nde nisan ayı meclis toplantısı, yeterli katılım sağlanamadığı için yapılamadı. AK Parti, Köyiçi planlarına tepki olarak toplantıyı protesto ettiklerini açıklarken, oturum 4 Nisan’a ertelendi. Öte yandan açıklamada CHP’li bazı meclis üyelerinin de AK Parti’nin Köyiçi planlarıyla ilgili fikirlerine katıldığını dile getirildi.
Çiğli’de Meclis toplanamadı: AK Parti’den ‘Köyiçi’ tepkisi!
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Nisan 2026 Cuma 17:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ŞİLAN KOCADAĞ/ EGEPOSTASI-Çiğli Belediyesi’nde nisan ayı meclis toplantısının ikinci oturumu, çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleştirilemedi. CHP’li meclis üyelerinin yalnızca 13’ünün katıldığı, AK Parti grubundan ise sadece Egemen Eren Çelik’in salonda bulunduğu öğrenildi. Bu nedenle toplantı yeter sayısı olan 17 üyeye ulaşılamadı.

Öte yandan Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız da oturuma katılmazken, mecliste yaklaşık 40 dakika süren bekleyişin ardından toplantının 4 Nisan Cumartesi saat 12.00’ye ertelendiği bildirildi.

Meclis salonuna gelen Başkan Yıldız, yaptığı açıklamada olumsuz hava koşulları ve bazı nedenler sebebiyle toplantı yeter sayısına ulaşılamadığını belirtti. Daha sonra yoklama yaptıran Yıldız, meclis oturumunun tatil edildiğini duyurdu.

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA: PROTESTO AMAÇLI TOPLANTIYA KATILMADIK!

AK Partili Sezgin Özgen yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Köyiçi planlarıyla ilgili bizim ilçe başkanımızın bir açıklaması oldu. Dedi ki ‘İlçedeki vatandaşların istemediği plana karşıyız’. Bu açıklama bir karşılık buldu. Aslında bugünün ana sebebi bu. Sayı olarak aslında Cumhuriyet Halk Partisi tamamıyla buraya gelse salt çoğunluğu sağlıyor ve toplantı yapılabiliyordu. Onların kendi içinde de bizi haklı bulanların olmasından kaynaklı toplantıya katılmadılar. Biz de protesto amaçlı meclis toplantısına katılım sağlamadık. Meclis toplanamadı. Normalde 3 gün önceden bize meclisi tatil ettiği günü bildirmesi gerekirken yarına ertelemiş başkan. Mesela bu doğru bir işlem değil. Yarın ne yapacağımıza da biz kendi içimizde konuşup karar vereceğiz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası