Ege Postası
Geri

Çiğli’de gündem ‘Köyiçi’ planları

Çiğli Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısında gündem yine ‘Köyiçi Planları’ oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, “Bir ay boyunca planlar askıda kaldı. Ayın 12’sinde askıdan indi. Biz hala orayla ilgili bir çalışma yapmamışsak bizde bir sıkıntı var. Burada insanlar bekliyor. 3-5 dilekçeyi bile kontrol edemiyorsak müdürlüğü kapatalım” dedi.
Çiğli’de gündem ‘Köyiçi’ planları
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Eylül 2023 Çarşamba 18:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Çiğli Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclis, CHP’li meclis üyesi Deniz Bektaş başkanlığında toplandı.

“SÜRECİ HIZLANDIRALIM”

Dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Nedim Arslan, “Köy içi planlarıyla ilgili meclis üyesi arkadaşlarımızla görüştüm. Sürecin kısa olacağını söyledi ancak sunum dahi yapıldı. Bu süreci hızlandıralım. Orada yapılan maddi hataların gözden geçirilmesi yönünde bir çalışma yapılmasını talep ediyoruz. Ara meclis önerisi yapabiliriz” dedi.

“MÜDÜRLÜĞÜ KAPATALIM”

AK Parti Grup Başkan Vekili Boztepe ise ‘Köyiçi’ planları için meclisin olağanüstü toplanması gerektiğine dikkat çekerek,  “Bir ay boyunca planlar askıda kaldı. Ayın 12’sinde askıdan indi. Biz hala orayla ilgili bir çalışma yapmamışsak bizde bir sıkıntı var. Burada insanlar bekliyor. 3-5 dilekçeyi bile kontrol edemiyorsak müdürlüğü kapatalım. İnsanlar zamanla yarışıyor. Biz neden bunları kontrol etmedik. 1 ay askıda kalınca maddi hataların görülmesi gerekiyordu. Yine 1 ay daha ertelendi. Olağanüstü meclis yapalım. Bu planların büyükşehir süreci var. Uzun sürecek bir süreç” diye konuştu.

“600 DİLEKÇE DEĞERLENDİRİLİYOR”

İmar Komisyonu Başkanı Barbaros Kiriş ise, “600 tane itiraz dilekçesi var. Bu itirazlar incelenip karar verilmeli. Sonra meclisten geçmeli. Aynı mahalleyle ilgili 1/5000’lik plan var. Uygulanabilirlik anlamında ve hukuken meclis kararında biz 600 tane şikayet hakkında karar vermeliyiz. Vatandaş çıplak bir dilekçe verse bile meclisin karar tesis etmesi gerekiyor. Neticede uygulanabilir bir imar planının ortaya çıkması gerekiyor” dedi.

“ZAMAN HASSAS NOKTA”

AK Partili Arslan ise, “Bizim bu konuyu sonuçlandırmamız gerekiyor. Dilekçeler elbette dikkate alınmalı ancak hassas nokta zaman. Bu meclisin zamanı doğru değerlendirerek doğru karar vermeli. Usuller ve çalışmalar yapılacaktır. Burada zamanımızın kısıtlı olduğunu unutmamalıyız. Çiğli’nin hayrına en doğru kararı alacağız” ifadelerine yer verdi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası