Cihan Haber Ajansı Gündemi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Danimarka Dışişleri Bakanı Villy Sovndal, Türk-Amerikan Konseyi(ATC) Yönetim Kurulu Başkanı Eski Büyükelçi Richard L. Armitage, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve beraberlerindeki...
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Danimarka Dışişleri Bakanı Villy Sovndal, Türk-Amerikan Konseyi(ATC) Yönetim Kurulu Başkanı Eski Büyükelçi Richard L. Armitage, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve beraberlerindeki heyetleri Çankaya Köşkü’nde kabul edecek. (10.00-11.15-16.00- Ankara)
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’deki AK Parti Grup Toplantısına katılacak. Erdoğan, Türk-Amerikan Konseyi(ATC) Yönetim Kurulu Başkanı Eski Büyükelçi Richard L. Armitage ve beraberindeki heyeti Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul edecek. (11.30-15.00-Ankara)
POLİTİKA
TBMM’de MHP, AK Parti, BDP ve CHP Grup toplantıları gerçekleştirilecek. (10.30 – 11.30 – 12.30 – 13.30-Ankara)
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Altındağ Belediyesi tarafından Çinçin Mahallesinde yaptırılan Altındağ Kültür Merkezi’nin açılış törenine katılacak. Arınç, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce Ulus’taki Kaleiçinde yapımı tamamlanan Ankara Bursa Evi Hizmet Binası’nın açılış törenini gerçekleştirecek.(17.00-18.00-Ankara)
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk-Amerikan Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Richard Armitage ve beraberindeki heyet üyelerini Bakanlıkta kabul edecek. Görüşmenin ardından Davutoğlu, Danimarka Dışişleri Bakanı Villy Sovndal ile ortak basın toplantısı yapacak. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Danimarka Dışişleri Bakanı Villy Sovndal ile çalışma yemeği yiyecek.(09.00-11.15-12.00-12.30-Ankara)
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bitkisel Atık Yağlar İle İlgili Engelli Vatandaşlara Yardım Törenine katılacak. (10.00 - Ankara)
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Elektrik Sanayi Birliği (TESAB) tarafından düzenlenen “Türkiye’nin Elektrik Enerjisi Sektörü Stratejisi Paneli ve Elektrik Enerjisi Teknolojileri ve Enerji Verimliliği Kitabı”nın tanıtım toplantısına katılacaklardır. (09.00-Ankara)
DÜNYA
Çinliler, Türkiye’nin ünlü klarnetçisi Serkan Çağrı’nın sunumuyla kendinden geçti. (Şanghay)
GÜNCEL
ÖZEL - Doğalgaz değil, bozulan tesisat öldürüyor
Doğalgaz sobaları, şofbenler ya da benzeri kaynaklardan gaz sızıntıları nedeniyle yaşanan can kayıpları, yaklaşan kış dönemi öncesinde İGDAŞ yetkililerini harekete geçirdi. 5 milyonun üzerinde abonesi bulunan şirketin uzmanları, özellikle tesisatların dışarıdan müdahale edilerek değiştirilmesi ve bakım gibi hayati konulara dikkat çekti. İGDAŞ tesisat uzmanı Nusret Alkan, gaz sızıntısından can veren onlarca kişinin ölümünün önüne, tesisatlara dışarıdan müdahale edilmemesi ve periyodik bakımların zamanında yapılması ile geçilebileceğinin altını çizdi.
İstanbul Üniversitesi’nin (İÜ) yeni akademik yıl açılış töreni, İÜ Fen Fakültesi Cemil Birsel Salonu’nda gerçekleştirilecek. (10.00-İstanbul)
Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit, 8’i asker 11 kişinin yaralanması ile sonuçlanan mühimmat patlaması davasının 4. duruşması Eskişehir Askeri Mahkemesi’nde görülecek. (10.00-Eskişehir)
SPOR
A Milli Takım'da Estonya maçı hazırlıkları devam ediyor. (19.00-İstanbul)
Fenerbahçe başkan adayı Yamen Uzun, basın toplantısı yapacak. (10.30 -İstanbul)
Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. tur kuraları çekilecek (14.00-İstanbul)
Tofaş Basketbol Takımı sezon açılışını Tofaş Sosyal Tesisleri’nde yapacak. Tofaş CEO’su Kamil Başaran da açılışa katılacak. (19.30)