Ege Postası
Geri

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Surinam Büyükelçisi Liakat Ali Errol Alibux, Myanmar Birliği Büyükelçisi Thura U Thet Oo Maoung ve Seyşeller Cumhuriyeti Büyükelçisi Bernard Francis Shamlaye’nin güven mektuplarını kabul edecek. Gül Pakistan...
Cihan Haber Ajansı Gündemi
Haberler / Güncel
13 Kasım 2013 Çarşamba 10:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Surinam Büyükelçisi Liakat Ali Errol Alibux, Myanmar Birliği Büyükelçisi Thura U Thet Oo Maoung ve Seyşeller Cumhuriyeti Büyükelçisi Bernard Francis Shamlaye’nin güven mektuplarını kabul edecek. Gül Pakistan Senatosu Savunma ve Savunma Üretimi Komitesi Senatörü Müşahid Hüseyin Seyid ve beraberindeki heyeti kabul edecek. Cumhurbaşkanı Gül, ‘Freedom House’ Başkanı David Kramer ve beraberindeki heyeti kabul edecek.(11.00-16.00-17.00-Ankara)

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkalı Meydanı’nda düzenlenecek ‘Evrensel Aşura Matem Merasimi’ne katılacak. (10.00-İstanbul)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey 3. Toplantısı’na katılacak. Başbakan Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ortak basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve eşi onuruna öğle yemeği verecek. Başbakan Erdoğan, Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ı kabul edecek(10.00-11.50-13.00-15.30-Ankara)


POLİTİKA
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı bütçeleri görüşülecek. (10.00-Ankara)

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Amerikan düşünce kuruluşu Freedom House Başkanı David J. Kramer’i AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi’nde kabul edecek. (11.00-Ankara)

- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cibuti Sağlık Bakanı Kassım İssak Osman ile bakanlıkta basın toplantısı düzenleyecek. (12.00-Ankara)

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılacak (11.00-Antalya)

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Yozgat’ta çeşitli ziyaret ve temel atma törenlerine katılacak. (11.30-16.30-Yozgat)

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pakistanlı senatörler ile görüşecek. Kılıçdaroğlu, Freedom House temsilcilerini kabul edecek. (17.30-18.15-Ankara)


EKONOMİ
- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bireysel Emeklilik Sistemi’ne devlet katkısının etkilerinin açıklanacağı basın toplantısına katılacak. (10.00-İstanbul)


DÜNYA
- Filipinler, Haiyan tayfununun yaralarını sarmaya çalışıyor. Tayfunun büyük yıkıma yol açtığı Leyte adasındaki Tacloban şehri tamamen yaşanmaz halde. Şehirdeki havaalanı kısmen ulaşıma açıldı. Cihan Haber Ajansı bölgeye ulaşarak yaşanan felaketi ve dramı yerinde görüntüledi. (Tacloban)

- Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Yunanistan'ın Gümülcine şehrine giden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eşi ile birlikte doğdukları köye giderek eski günlerini yad etti. Müezzinoğlu, yanındakilere eşi ile gizlice görüştüğü pencereyi ve bisikletten düştüğü ilk yeri gülümseyerek gösterdi. (Gümülcine)

- Özel Hollanda Meclisi kapılarını Türklere açtı. Hollanda'da yapılan milletvekili seçimlerinin bir yıl geçmesinin ardından, Türk kökenli milletvekillerinden Selçuk Öztürk ve Tunahan Kuzu, Türk kökenli seçmenlerini Meclis'te ağırladı.(Amsterdam)

- Hollanda'nın Zaandam şehrinde 'Gelin Canlar Bir Olalım' programı çatısı altında düzenlenen, 'Muharrem Matemi, Kerbela Şehitlerini Anma ve Oruç Açma Programı' büyük ilgi gördü. Programa yaklaşık 300 kişi katıldı. (Amsterdam)

- BDP Eşbaşkanı Selehattin Demirtaş, Fransa meclisinde düzenlenen bir panelde konuşacak. (Paris)


GÜNCEL
Adalet Bakanlığı, 2 bin 300 dosya için kanun yararına bozma istedi (Özel)
Adalet Bakanlığı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2 bin 295 dosya için 'kanun yararına bozma' gerekçesiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Bu dosyalardan 528'i bozulurken; 49 dosyaya red kararı verildi. Halen Yargıtay'dan dönmeyen dosya sayısı ise bin 718. Kanun yararına bozma yoluna gidilmeyen dosya sayısı 80 bin 77. 2012 yılı öncesi Yargıtay'a gönderilmiş olan ve 2012 yılında Yargıtay'dan dönen dosyaların 2 bin 562'si bozulurken; 452 dosya hakkında red kararı verildi.

- Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, sağlık muhabirleriyle Swiss Otel’de kahvaltılı basın toplantısı yapacak. (09.30-Ankara)

- Atatürk Araştırma Merkezi ile Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nün işbirliği ile Hacettepe Beytepe Kampüsü'nde ‘90. Yılında Lozan ve Türkiye Cumhuriyeti’ konulu uluslararası sempozyum düzenlenecek. (10.00-Ankara)

- Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nün 'Hizmette Engel Yok Projesi' kapsamında temin edilen 16 adet tekerlekli sandalye engellilere teslim edilecek. Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenecek törende işaret dili eğitimi alan 30 polise de sertifika verilecek. (11.00-Adana)

- Adana'da kız kuran kurslarında hafız olan öğrenciler için taç giyme töreni yapılacak. (09.30-Adana)


SPOR
- Galatasaray Spor Kulübü olağan aylık divan toplantısı Galatasaray Lisesi’nde yapılacak. (13.30-İstanbul)

- Kuzey İrlanda ile özel bir maç yapacak olan A Milli Futbol Takımı, bu maçın hazırlıklarına yapacağı antrenmanla devam edecek. (18.00-İstanbul)

- Bursaspor, ligin 12. haftasında konuk edeceği Kasımpaşaspor maçı hazırlıklarına Özlüce Tesisleri'nde devam edecek. (17.00-Bursa)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası