Ege Postası
Geri

Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto’yu Çankaya Köşkü’nde törenle karşılayacak. İki Cumhurbaşkanı başbaşa ve heyetler arası görüşmenin ardından bazı anlaşmalara imza atacak. Cumhurbaşkanı Gül...
Cihan Haber Ajansı Gündemi
Haberler / Güncel
17 Aralık 2013 Salı 10:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto’yu Çankaya Köşkü’nde törenle karşılayacak. İki Cumhurbaşkanı başbaşa ve heyetler arası görüşmenin ardından bazı anlaşmalara imza atacak. Cumhurbaşkanı Gül ve Meksikalı konuğu ortak basın toplantısı da düzenleyecek. Gül, Meksikalı heyet onuruna akşam yemeği de verecek. (10.45-11.00-11.30-12.30-19.30-Ankara)

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Konya’da, toplu açılış törenine katılacak. Erdoğan, Dedeman Otel'de Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, IKBY Başkanı Neçrivan Barzani ile görüşecek. Başbakan Erdoğan, Konya Valiliği'nin vereceği akşam yemeğine katıldıktan sonra Hazreti Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü nedeniyle Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Uluslararası Şeb-i Arus törenlerine iştirak edecek. (12.30-15.00-16.00-16.45-17.30-18.00-19.00-Konya)

-TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nu TBMM’de kabul edecek.(11.00-Ankara)

POLİTİKA

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’da. Mevlana Müzesi’ni ziyaret edecek olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mevlana’nın 740. Vuslat Yıldönümü ve Şeb-i Aruz törenine katılacak. (18.30-19.00-Konya)

-AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde Macar Kültür Merkezi (Balassi Enstitüsü) ve Türk-Macar Ticaret Evi'nin açılışına katılacak. (19.30 -İstanbul)

-TBMM Genel Kurulu’nda; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, YURTKUR, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Gelir Bütçesi’nin 2014 yılı bütçeleri görüşülecek. (11.00-Ankara)

-Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu’nu ziyaret edecek. (14.00 – Ankara)

-Sporda Doping Sorununu Araştırma Komisyonu TBMM’de toplanacak. (11.00-Ankara)

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ulus Tren Garı 1. Peron’da üretilen araçların tanıtımı, ardından Gar Kule Restoran’da ‘Milli Tren Projesi’nin tanıtımını yapacak. (09.30-10.00-Ankara)

-HDP Eşbaşkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, ile milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Levent Tüzel tutuklu BDP milletvekillerinin tahliye edilmemesini protesto için Meclis’te açlık grevine başlayacak.

-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ensar Vakfı’nın, ‘Ensar Buluşmaları Konferansı'nda konuşacak. (18.30-Ankara)

-Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Marmara Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve heyetini bakanlıkta kabul edecek. (15.00-Ankara)

DÜNYA

-Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, 6. Rusya-Ukrayna hükümetler arası toplantıya katılmak üzere Moskova’ya geliyor. Toplantıya Rusya adına devlet başkanı Vladimir Putin de katılacak. ( Moskova)

-Trans Adriyatik Doğal Gaz Botu Hattının inşasına dair ortak ülkeler arasında nihai imzalar Azerbaycan'da atılıyor. Bu çerçevede İtalya ve Yunanistan'ın ’ Başbakanları, AB Enerji komiseri, Türkiye'nin Enerji ve Tabi kaynaklar bakanı Taner Yıldız Bakü'ye geliyorlar. Gelişmeler takip edilecek. (Bakü)

-Almanya’da, Angela Merkel başkanlığındaki yeni hükümet resmen göreve başlayacak.(Berlin)

-’ Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan arasında Kapitan Andreevo sınır kapısında kurulması öngörülen polis ve gümrük ortak temas merkezinin kuruluş ve işleyişine ilişkin anlaşma imzalanacak. Programda Türkiye’yi, İçişleri Bakanı Muammer Güler temsil edecek. ’ ( Sofya )

- AB Genel İşler Konseyi toplanacak. (Brüksel)

GÜNCEL

-Hazreti Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü nedeniyle Mevlana Kültür Merkezi'nde Uluslararası Şeb-i Arus töreni düzenlenecek. (19.00-Konya)’ 

-İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yıkılıp yeniden inşa edilen Eyüp Gümüşsuyu Ortaokulu’nun açılışını yapacak. (11.00 -İstanbul)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, basın mensuplarıyla birlikte Ayamama Deresi’nde inceleme yapacak. (12.30 -İstanbul)

SPOR

-Ziraat Türkiye Kupası’nda 5. tur maçlarına Kardemir Karabükspor-Elazığspor mücadelesiyle başlanacak. (19.00-Karabük)

-Süper Lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası