Ege Postası
Geri

Çin Mısır’daki katliamı kınamadı, soğukkanlılık çağrısı yaptı

Mısır güvenlik güçlerinin başkent Kahire'deki Mursi destekçilerine dün yaptığı kanlı müdahale için Çin açıklama yaptı. Açıklamada kınama yer almazken, taraflara soğukkanlılık çağrısı yapıldı.Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü...
Çin Mısır’daki katliamı kınamadı, soğukkanlılık çağrısı yaptı
Haberler / Dünya
15 Ağustos 2013 Perşembe 12:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mısır güvenlik güçlerinin başkent Kahire'deki Mursi destekçilerine dün yaptığı kanlı müdahale için Çin açıklama yaptı. Açıklamada kınama yer almazken, taraflara soğukkanlılık çağrısı yapıldı.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, Mısır’daki gelişmeler üzerine yaptığı açıklamada, Çin’in tüm tarafların öncelikle ülke ve halkın çıkarlarını ön planda tutmasını ve daha fazla kayıpları önlemek için sükunet umduğunu söyledi. Hong ayrıca, tüm taraflara, aralarındaki farklılıkları diyalog yoluyla çözmeleri ve sosyal istikrar ve düzenin yeniden sağlanması çağrısı yaptı.

Çin’in devlet televizyonu CCTV’de yapılan yorumlarda da son gelişmelerin, ülkeyi bir iç savaşa sürüklediği kaydedildi.

Öte yandan Mısır Sağlık Bakanlığı, kanlı baskında ölenlerin sayısının 421 olduğunu, 3 bine yakın kişinin yaralandığını, ölenlerden 43’ünün polis olduğunu duyurdu.

ÇİN MISIR’DAKİ DARBEYİ BÖYLE GÖRMÜŞTÜ-

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, Mısır’daki askeri darbenin hemen ardından yaptığı açıklamada, ‘’Mısır halkının seçimine saygı gösteriyoruz. Mısır'da tüm tarafların şiddet eylemlerinden kaçınmasını, anlaşmazlıkları diyalog yoluyla çözmelerini, böylece toplumsal istikrara kavuşmalarını istiyoruz’’ açıklaması yapmıştı.
Mısır’da yaşanan karışıklığı yakından takip ettiklerini belirten Sözcü Hua, Çin ve Mısır’ın geleneksel dostluğunun sağlam bir zemine sahip olduğunu, ‘’dolayısıyla durum hangi yönde gelişirse gelişsin, bu dostluk değişmeyecektir’’ ifadelerini kullanmıştı.

Pekin yönetimi, Mısır’daki Mübarek rejiminin devrilmesi sırasında Mübarek’e desteğiyle biliniyordu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası