Ege Postası
Geri

Çin askerleri Suriye'ye mi gidiyor'

Çin donanmasına ait bir geminin Süveyş Kanalı'nı geçtiği ve Akdeniz'de Suriye'ye doğru ilerlediği öne sürüldü. İddialara göre, danışmanlardan sonra ülkeye, Suriye ordusuna destek amaçlı askeri birlikler de gidecek.
Çin askerleri Suriye'ye mi gidiyor'
Haberler / Dünya
28 Eylül 2015 Pazartesi 12:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çin donanmasına ait bir geminin, onlarca askeri danışmanla birlikte Suriye ’ye doğru yola çıktığı iddia edildi. Askeri personelin, Suriye hükümetine IŞİD’le mücadelede yardımcı olacağı öne sürüldü.
Russia Today’in Lübnan merkezli El Masdar’dan aktardığı habere göre, ismini vermek istemeyen Suriyeli bir ordu yetkilisi, “Çinliler gelecek haftalarda Suriye’ye varacak” açıklamasında bulundu. İddialara göre, danışmanlardan sonra ülkeye askeri birlikler de gidecek. Geminin Süveyş Kanalı’nı geçip Akdeniz’de ilerlediği belirtilirken, gemideki personelin, Lazkiye’de Ruslarla bir araya geleceği ileri sürüldü.

Öte yandan, İsrail merkezli ordu haber sitesi DEBKAfile, halihazırda Tartus’ta Çin’e ait Liaoning-CV-16 model bir uçak gemisinin görüldüğünü aktardı. İddialara göre, uçak gemisine bir güdümlü roket kruvazörü de eşlik ediyordu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası