Ege Postası
Geri

Çin'den darbe yorumu: Mısır halkının kararına saygılıyız

Çin, Mısır’daki askeri darbeyle ilgili olarak, ‘’Mısır halkının seçimine saygı gösteriyoruz.’’ dedi.Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying, Pekin’de düzenlenen olağan basın toplantısında gazetecilerin konuyla ilgili...
Çin'den darbe yorumu: Mısır halkının kararına saygılıyız
Haberler / Dünya
4 Temmuz 2013 Perşembe 14:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çin, Mısır’daki askeri darbeyle ilgili olarak, ‘’Mısır halkının seçimine saygı gösteriyoruz.’’ dedi.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying, Pekin’de düzenlenen olağan basın toplantısında gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplarken, Mısır'da tüm tarafların şiddet eylemlerinden kaçınmasını, anlaşmazlıkları diyalog yoluyla çözmelerini, böylece toplumsal istikrara kavuşmalarını istediklerini söyledi.

Mısır’da yaşanan karışıklığı yakından takip ettiklerini belirten Sözcü Hua, Çin ve Mısır’ın geleneksel dostluğunun sağlam bir zemine sahip olduğunu, ‘’dolayısıyla durum hangi yönde gelişirse gelişsin, bu dostluk değişmeyecektir’’ ifadelerini kullandı. Pekin yönetimi, Mısır’daki Mübarek rejiminin devrilmesi sırasında Mübarek’e desteğiyle biliniyordu.

Sözcü ayrıca, Kahire’deki Büyükelçilikleri vasıtasıyla vatandaşlarına geçici bir uyarı yaptıklarını ve Mısır’da bulunan Çin vatandaşlarının dikkatli olmalarını istediklerini ifade etti.

ÇİN MEDYASI DARBEYİ BÖYLE GÖRDÜ

Çin’in resmi haber ajansı Xinhua, uzmanların görüşlerine dayanarak Mısır’daki darbeyi yorumladı. Ajans, "Mursi'nin devrilmesi Mübarek'e göre daha hızlıydı ancak zordu" ifadelerini kullandı.

Çin Uluslararası Radyosu da ‘’Krizin her geçen gün tırmandığı Mısır'da korkulan oldu, ordu yönetime el koydu’’ başlığını kullandı ve gelişmeleri aktardı.

Çin’de İngilizce yayımlanan China Daily gazetesi ise "Ordu Cumhurbaşkanını devirdi, değişimi açıkladı" başlıklı bir habere yer verdi. Gazete, Mısır'ın ilk kez seçimle iktidara gelen Mursi'nin "dramatik" gidişinin, Mübarek rejiminin devrilmesinden bu yana Arap dünyasının 84 milyon ile en kalabalık ülkesindeki kargaşada başka bir düğüme daha sebep olduğu yorumunda bulundu. Gazete, Mısır’daki darbeye ilişkin liderlerin açıklamalarına da yer verirken, Global Times gazetesi de "Ordu darbe gümbürtüsü arasında Mursi'yi indirdi" başlığıyla darbeyi sayfasına taşıdı.

Devlet televizyonu CCTV de, Mısır’daki darbeyi izleyicilerine yorumsuz aktardı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası