Ege Postası
Geri

Cinayet davasında karar çıktı,tarafların yakınları kavga etti

İZMİR'de, geçen ocak ayında bir birahanede iki grup arasında başlayan ve sokakta süren tartışma sonunda 29 yaşındaki Halil Tunç ve 26 yaşındaki Cengiz Levent'i öldürüp, 28 yaşındaki Erkan Arslan'ı da yaraladıkları iddiasıyla, 'Kasten adam öldürme ve 6136 sayılı kanunu muhalefet' suçundan 3'er kez müebbet ve 2 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Cenk T. ile Orhan B., davasında karar çıktı.
Cinayet davasında karar çıktı,tarafların yakınları kavga etti
Haberler / Güncel
1 Aralık 2014 Pazartesi 16:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Cenk B.'yi 46 yıl, Orhan B.'yi ise 21 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Karar sonrası iki tarafın yakınları duruşma salonunu birbirine kattı. Polis, tarafları güçlükle ayırıp, salon dışına çıkardı.

Olay, geçen 5 Ocak'ta, Gürçeşme Semti Küçükada Mahallesi 3550 Sokak 21 numara önünde meydana geldi. Yaralama suçundan hükümlü olduğu cezaevinden 10 gün önce tahliye edilen Halil Tunç, arkadaşları Cengiz Levent ve Erkan Arslan ile Gürçeşme'de bir birahaneye gitti. Bir süre burada oturan üç arkadaş, Cenk T., Orhan B. ve kimliği belirsiz bir kişi ile bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı.

Birahanedeki tartışma, ihbar üzerine sevk edilen polis ekiplerince sonlandırıldı. Halil Tunç, Cengiz Levent ve Erkan Arslan, birahaneden ayrılarak evlerine giderken Cenk T, Orhan B., ve kimliği belirsiz kişi, tartıştıkları üç arkadaşın peşine düştü. Üç kişi, ara sokakta yakaladıkları üç arkadaşa, çevredekilerin iddiasına göre, "Öldüreceğimi söylemiştim" diye bağırdıktan sonra, tabanca ve pala ile saldırdı. Ağır yaralanan Halil Tunç ve Cengiz Levent yaşamını yitirirken, Erkan Arslan, tedavi altına alındı. Üç saldırgan bir otomobille kaçtı. Olay yerinden uzaklaşan saldırganlardan Cenk T. ile Orhan B., otomobilde yakalanıp tutuklandı. 

İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten adam öldürme ve 6136 sayılı kanuna muhallefet' suçlarından 3'er kez müebbet ve 2 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Cenk T. ile Orhan B., son kez hakim önüne çıktı. Duruşmaya tarafların avukatları ve yakınları katıldı. Cumhuriyet Savcısı her iki sanığın da belirtilen maddelerden cezalandırılmalarını istedi. Sanıklar Cenk T., ile Orhan B., suçu birbirlerininin üzerlerine attı. Cenk T.'nin avukatı Özlem Balım, “Ölenler müvekkilimin yüzüne tokat atıp, tükürmüştür. Olay sırasında kendisi uyuşturucu madde bonzai almıştır. Bu maddenin etkisiyle kendinde değildir. Üzerine suç yüklenmek istenmektedir. Bir tanık, karakolda silahı kullanan kişi önce esmer diye ifade vermiş, mahkemede ise beyaz tenli olduğunu ve Orhan yönünden şikayetten vazgeçtiğini beyan etti. Öncelikle müvekkilimin beratini, daha sonra da tahliyesini talep ediyorum" dedi. Sanık Orhan B.'nin avukatı Hakan Emin Hüseyin de, müvekkilinin bir kişinin önüne geçip kendini siper etttiğini ve onun öldürülmesine engel olduğunu, Cenk'in ateş edeceğinden habersiz olduğunu, maktüllere nasıl bir tuzak kurulduğundan haberi olmadığını, alkolü olduğunu, suçu işlemediğini, beraatini ve tahliyesini istediklerini söyledi. 

Mahkeme başkanı hakim Nurettin Küdür, sanıklara son diyeceklerini sordu, sanık Orhan B., “Çok pişmanım. Böyle bir olay olduğu için üzgünüm. Ölenlerin ailesine başsağlığı diliyorum. Böyle bir olaya karıştığım için çok pişmanım. Tahliyemi istiyorum" dedi. Cenk T., de aynı taleplerde bulundu. Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından, sanık Cenk T.'yi, iki kişiyi öldürmek bir kişiyi de öldürmeye teşebbüs etmek ve 6136 Sayılı Kanuna Muhallefet suçlarından önce üç kez müebbet, ardından hafif tahrik indirimi uygulayıp cezasını toplam 46 yıla, sanık Orhan B.'yi, ise önce yardım ve yataklık suçlarından üç kez müebbet, ardından tahrik indirimi uygulanıp toplam 21 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Karar sonrası sanıkların yakınları duruşma salonunu birbirine kattı. Polis, tarafları güçlükle ayırıp, ayrı ayrı salondan dışarı çıkarttı.(DHA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası