Ege Postası
Geri

Çıray: Esnafa müjdelerimiz var

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray seçim çalışmalarını Bornova'nın Altındağ semtinde yoğunlaştırdı. Önce CHP Bornova İlçe Başkanlığında partilileriyle bir araya gelen Çıray daha sonra Altındağ semtinde seçmenleri ziyaret etti.
Çıray: Esnafa müjdelerimiz var
Haberler / Yerel Politika
4 Mayıs 2015 Pazartesi 10:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Taksi duraklarında otomobil sahibi ve şoförleriyle sohbet eden Çıray’a esnaf en çok araç vergilerinin yüksekliğinden ve yakıt fiyatlarının yüksek olmasından dert yandı. Esnaf ve çalışanları işyerlerinde ziyaret eden Çıray iktidarlarında esnaf için yapacaklarını “Esnaf kardeşlerimize müjdelerimiz var” diyerek şöyle anlattı:

“Kira, araç gideri gibi işyeri masraflarını vergiden düşüreceğiz. AVM ve hipermarketlere karşı küçük esnafımızı koruyacağız. Esnafa, ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandırılacağız.  Prim borcu olan esnafı da sağlık hizmetlerinden yararlandıracağız ve bütün bu işleri koordine edip gerçekleştirmek için Esnaf Bakanlığı’nı kuracağız.”
           
Türkiye'nin kaynaklarının yanlış yerlere aktığını vurgulayan CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray , "Milleti açken saray yaptıranlar bizden değildir" dedi.  Çıray, AKP iktidarı döneminde ülke kaynaklarının yanlış yerlere harcandığını, ortalama kalkınma hızında kuruluşumuzdan 2002’ye kadar yaşanılan ortalama %,2’lik kalkınma hızına yetişemediklerini söyledi.



 "AKP ÖZELLEŞTİRİR VE SATAR"
Kıraathane ziyaretlerinde ülke kaynaklarının verimli kullanılıp kullanılmadığı sorulması üzerine Çıray, "Türkiye'nin önemli kaynakları var. Ülke nüfusunun iki katına yetecek bir zenginliğimiz var. Ama maalesef kaynaklar hep aynı ceplere akıtılıyor. Nüfusumuzun yüzde 1'i kaynakların yarısını kullanıyor. Yolsuzluklarla kaybedilenler bunların dışında. Biz iktidara geldiğimizde çok basit bir iş yapacağız, kaynağın aktığı yönü vatandaşın cebine doğru çevireceğiz," dedi.

"MİLLETİ AÇ YATARKEN KENDİSİ SARAYDA YATAN BİZDEN DEĞİLDİR"
Müslümanım deyip de kul hakkı yemenin doğru bir davranış olmadığına dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, sözlerini şöyle sürdürdü, "Toplumun hakkına tecavüz edip kul hakkı yiyenler dinimizden diyanetimizden söz edemezler. Bunu ne hak kabul eder nede halk. Halkımız bu seçimde AKP'ye oy vererek bu suça ortak olmak istemiyor. Milleti aç yatarken kendisi sarayda yatan bizden değildir." 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası