Ege Postası
Geri

Çıray'dan 'Kılıçdaroğlu'na protesto'ya manidar tweet

Şehit cenazesinde boş mermi kovanı ile protesto edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik protestoya tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Twitter'dan attığı mesajlarla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'a seslendi. Çıray'dan "Kılıçdaroğlu'na protesto"ya manidar tweet
Çıray'dan 'Kılıçdaroğlu'na protesto'ya manidar tweet
Haberler / Politika
8 Haziran 2016 Çarşamba 19:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - Vezneciler'deki terör saldırısında şehit düşen polisler düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuklarına uğurlanırken, İstanbul Fatih Camisi'ndeki cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na boş mermi kovanı atıldı. 

Şehitlerin cenazesi silah arkadaşları tarafından musalla taşından alınarak, araçlara götürülürken bazı vatandaşlar, cami çıkışında Kılıçdaroğlu ve beraberindeki milletvekillerine tepki gösterdi.

5-6 kişi tarafından protesto edilen Kılıçdaroğlu'na bir kişi mermi attı. Yaşanan arbedede Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, polisin güvenlik önlemleri eşliğinde araçlarına binerek uzaklaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kurşun atan provokatörün eyleminden kısa bir süre önce Başbakan Binali Yıldırım'la konuştuğunun ortaya çıkması üzerine CHP'lilerden sert tepkiler geldi.

Sosyal medya üzerinden en flaş çıkışı İzmir Milletvekili Aytun Çıray yaptı.

KOCAOĞLU VE DEMİRTAŞ'A GÖNDERME

Çıray, attığı tweetle olaya tepki gösterirken, Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'a yönelik süreçte kullandığı sözler nedeniyle CHP'lilerin tepkisini çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu ve yayınladığı ilanla yine CHP'lilerin hedefinde olan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'a seslendi.

Çıray, Twitter'da şu ifadeleri kullandı;

“Kılıçdaroğlu'na yapılan adice provakasyonu lanetliyorum.Sayın Kılıçdaroğlu'nun yanına kadar gidip kurşun konulabiliyorsa bu AKP hükümetinin aczidir. Zaten milletini koruyamayan kimi koruyabilir. Cenazelerde konuşan siyasetçilerde yeni moda. Bu kadar istismar insaf. Kılıçdaroğlu'na kurşun koyan provokatörle görüşen Başbakan'ı kınıyorum. Acaba bu duruma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İTO Başkanı ne diyecekler'”

Kocaoğlu, Başbakan'ın kimin olacağının merakla beklendiği süreçte “Gönlümden Binali Yıldırım geçiyor” demişti. İTO Başkanı Demirtaş ise İTO adına gazetelere Yıldırım'ı öven ilan vermişti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası