Ege Postası
Geri

Cizre'den kara haber: 1 asker şehit

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda bir asker şehit oldu.
Cizre'den kara haber: 1 asker şehit
Haberler / Güncel
20 Aralık 2015 Pazar 13:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü üyelerine yönelik sürdürülen operasyonlarda, dün 18 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Operasyonda ağır yaralanan bir askerin ise şehit olduğu öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında çıkan çatışmada bir askerin şehit olduğunu açıkladı.
Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada, bugünkü operasyonlar kapsamında Cizre'de sabah 09.30'da çatışma çıktığı ve bu çatışmada ağır yaralanarak hastaneye sevk edilen bir askerin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu ifade edildi.
Genelkurmay'ın internet sitesinde  yayınlanan açıklama şöyle:
"20 Aralık 2015 tarihinde saat 09.30'da Şırnak ili Cizre ilçesinde icra edilen operasyonlar kapsamında Bölücü Terör Örgütü mensupları ile çıkan çatışmada bir Kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmıştır. Yaralanan Kahraman silah arkadaşımız derhal hastaneye sevkedilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz."
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sabah erken saatlerde yapılan açıklamada ise Cizre'de devam eden operasyonda 11 PKK'lının etkisiz hale getirildiği belirtilmişti. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan ve 19 Aralık gününe ilişkin olarak verilen bilgiler şöyle: 
* Şırnak / Cizre’de devam eden operasyonda, 11 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist 80’dir.)
* Şırnak / Silopi’de devam eden operasyonda, bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist yedidir.) - Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce hazırlanan 20 barikat açılmış, tuzaklandığı tespit edilen altı adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiştir.
* Diyarbakır / Sur’da devam eden operasyonda, altı Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.
* Şanlıurfa’da, Bölücü Terör Örgütüden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim olmuş, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist yakalanmıştır. 


ŞIRNAK'TA ŞİDDETLİ PATLAMA
Öte yandan Şırnak'ın İdil ilçesinde hendek ve barikatların bulunduğu Yeni Mahalle'de meydana gelen LPG tüpü patlamasında, ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü. Patlamadan sonra ilçede esnaf kepenklerini kapattı.


İdil İlçesi'nde hendeklerin kazıldığı ve barikatların kurulduğu Yeni Mahallede bugün saat 11.00 sıralarında belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Bir evdeki mutfak tüpünden kaynaklandığı öne sürülen patlamada, 35 yaşındaki Muhittin Olgar, 40 yaşındaki Mehmet Latif Olgar ve kimliği öğrenilemeyen 1 kişi öldü. 

Patlamadan sonra esnaf kepenk kapatırken, ölenlerin cenazeleri belediyeye ait cenaze araçları ile İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası