Ege Postası
Geri

Cizre’de minibüsçüler '4 yolcu' kararına tepki gösterdi

Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'a yolcu taşıyan taksi şoförleri, gümrük müdürlüğünün 1 Temmuz'da yürürlüğe giren 4 yolcu taşıma zorunluluğu kararına tepki göstererek, bir basın açıklaması yaptı. Şırnak’ın Cizre ilçesinde...
Cizre’de minibüsçüler '4 yolcu' kararına tepki gösterdi
Haberler / Genel
2 Temmuz 2013 Salı 16:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'a yolcu taşıyan taksi şoförleri, gümrük müdürlüğünün 1 Temmuz'da yürürlüğe giren 4 yolcu taşıma zorunluluğu kararına tepki göstererek, bir basın açıklaması yaptı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir araya gelen 31 minibüs firması sahibi adına Selahattin Sarboğa'nın yaptığı açıklamada, "Otobüs firmaları Irak’tan 2 bin 500 yolcuyu getiriyor. Cizre ve Silopi’de hiç durmadan, görmeden çevre yolundan dün geçiyorlar. Bunun ne Silopi’ye nede Cizre’ye hiçbir ekonomik faydası dokunmuyor. Bizim buradaki amacımız bu otobüs firmalarımızın da zarar görmemesini düşünerek bir önerge arz ediyoruz. Onlar batı illerinden yolcuları getirsinler bizim buradaki 31 firmalarımız da yolcuları alıp Irak’a götürsünler. Oradan gelecek yolcuları da Zaho’dan alsınlar getirsinler buradaki otogarda otobüsler otogardan alsın batı illerine götürsün. Yani otobüsler Irak’a gelmesin istiyoruz. Burada otobüslerin bir kaybı yok. Otobüslerin gitmesini istemiyoruz. Onlarında gitme hakkı var. Biz bir şey diyemiyoruz. Ama onların gitmeleri buradaki esnafın elindeki hakkın alınmasıdır. Bizim onlardan ricamız bu esnaflara baksınlar. Bu esnafın birliğine uysunlar. Ekmeğini elinden almasınlar." denildi.

Cizre Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hafzullah Memduhoğlu ise "Arkadaşların hepsi kendi konumunda haklı gerekçelerle toplanmışlar. Böyle sivil olarak toplanmaları hoşumuza gidiyor. Ortada bir hak ihlali durumu bulunmaktadır. Bu arkadaşlarımızın çoğu minibüs sahibi arkadaşlarımızdır. Onların uluslararası taşımacılığı yapması ve onların bu bölgeye, esnafına kazanımları olan taşımacı firmalardır. Onların konusu 9+1, 9+2 şeklinde Ulaştırma Bakanlığı’n çıkartış olduğu son yasa da belli bir yolcu sayısı altında yolcu götürdüğü zaman çıkışlarına izin verilmiyor. Bu bölgemize özgü bir durum değil. Bizim buradaki taşımacılık şartlarına uygun bir durum değil. Bu uygulama sadece bizim bölgemize has bir uygulamadır. Diğer kapılarda uygulanmayan bir uygulamadır. Bizim böyle bir eşitsizlik karşısında minibüsçülerimiz de bir araya geldiler. Haklarını arama peşindeler. Bu hak ile birlikte bütün bölge esnafı da kazanacak. Arkadaşları haklı olarak görüyoruz ve destek veriyoruz." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası