Ege Postası
Geri

Çocuk ve Gençlik Merkezi öğrencileri Avrupa yolunda

Adana 75.Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezince hazırlanan 'Yeni mesleklere ulaşma yolları, yeni danışmanlık ve rehberlik yöntemleri' konulu proje, Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi. Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında...
Çocuk ve Gençlik Merkezi öğrencileri Avrupa yolunda
Haberler / Genel
22 Temmuz 2013 Pazartesi 16:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana 75.Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezince hazırlanan 'Yeni mesleklere ulaşma yolları, yeni danışmanlık ve rehberlik yöntemleri' konulu proje, Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında hazırlanan projeyle Gençlik Merkezi öğrencileri, idareci ve öğretmenleri eşliğinde İngiltere, Fransa ve İtalya’da işsizlik sorunu ve istihdama yönelik mesleki çalışmalar konularında incelemeler yapacak. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'dan göçle gelen ailelerin sokakta çalışan çocuklarının rehabilitasyonuna yönelik çalışmalar yapan Gençlik Merkezi, alan taramasıyla tespit edilen çocukları sokaktan alarak eğitime ve mesleğe yönlendiriyor. 120 çocuğun kayıtlı olduğu Gençlik Merkezine devam eden çocuklara ve ailelerine yönelik birçok sosyal sportif kültürel eğitsel ve meslek edindirici faaliyet yapılıyor.

Bu arada yetkililer, yapılan projeyle Türkiye'de ve dünyada işsizlik sorununun çözümü ve geleceğin mesleklerinin neler olabileceği konularında yurt dışı ortaklarıyla çalışma yapılacağını belirtti. Yetkililer ayrıca çalışmalar sonucunda mesleki rehberlik servislerinin hizmet kalitesinin araştırılacağını ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası