Ege Postası
Geri

Çocuklar en çok yaz aylarında yaralanıyor

Uzmanlar, yaz mevsiminin en çok çocuk yaralanmalarına sebep olduğunu bildirdi. Bu yaralanma çeşitleri arasında da kas ve iskelet sisteminin yüzde 15 gibi bir oranda olduğu belirtildi.        Okulların kapanmasıyla...
Çocuklar en çok yaz aylarında yaralanıyor
Haberler / Güncel
2 Ağustos 2013 Cuma 12:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uzmanlar, yaz mevsiminin en çok çocuk yaralanmalarına sebep olduğunu bildirdi. Bu yaralanma çeşitleri arasında da kas ve iskelet sisteminin yüzde 15 gibi bir oranda olduğu belirtildi.

        Okulların kapanmasıyla kendilerini, parklara bahçelere, sahil kenarlarına atan çocuklarda en çok yaralanma bu mevsimde olduğu ortaya çıktı. Özel Medline Antalya Hastanesi’nden Opr. Dr. Sedat Şahin, aileleri olası kazalara karşı uyarırken, çocukların dikkatsiz davranışları nedeniyle de sakatlanabileceğini ifade etti. Yaz mevsiminin birçok güzelliği olduğuna değinen Sedat Şahin, çocuk yaralanmalarının en sık görüldüğü dönem olduğunu, tüm yaralanmaların yüzde 15’inin de kas ve iskelet sisteminde görüldüğünü açıkladı.

        Yaz aylarında yaralamalı kazaya maruz kalan çocukların öncelikle solunum ve dolaşım sistemlerinin muayene edilmesi gerektiğini kaydeden Şahin, “Daha sonra çocuğun kas-iskelet sisteminde bir şey olup olmadığına bakılmalıdır. Boyun yaralanmaları, eklem çıkıkları ve kırıklar ayrı ayrı değerlendirilmelidir." dedi.

        "ÇIKIK TEDAVİSİNİ DOKTOR HARİCİNDE KİMSEYE YAPTIRMAYIN"

        Yaz aylarında en çok karşılaşılan durumların başında da şiddetli burkulmalar ve çıkakların geldiği kaydedildi. Yaz aylarında en çok omuz, dirsek el bilek, kalça, diz ve ayak bileği çıkakları ile karşılaştıklarını kaydeden Opr. Dr. Şahin, çıkıklarda sağlık personelinden başka hiç kimse çıkığı yerleştirmemesi uyarısında bulundu. Çıkık üzerine yarım saat süreyle havluya sarılı buz torbası konulabileceğini hatırlatan Şahin, bu durumlarda ağrı kesici ilaç da alınabileceği ve uzun üçgen sargılarla askıya alınabileceğini söyledi.

        Ciddi durumda burkulmalarla karşı karşıya kalınması durumunda Şahin, mevcut bölgeye havluya sarılı buzu yarım saat arayla koyulmasını önerdi. Şahin, "Çocuğun burkulmuş yerini sarkıtmamasını sağlayın. Her burkulmanın altından bir kırık ya da eklem bağı yırtığı çıkabileceğini unutmayın ve gerektiğinde tıbbi yardım alın." diye konuştu.

        Bisikletten, kaydıraktan düşme gibi nedenlerin bazı durumlarda kafa travmalarına da neden olabileceğini aktaran Şahin, bu durumun ciddi sonuçlara yol açabileceğini bu tür durumla karşı karşıya kalınması durumunda derhal doktora gidilmesi gerektiğini vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası