Ege Postası
Geri

Çocuklar zeka gelişimi için ne yemeli'

Çocukların zekâ gelişimi anne karnında başlayıp, ilkokul yıllarına kadar süren bir süreyi kapsıyor uzmanlara göre. Bu süreçte zekayı geliştiren besinlerle çocukların zekâ gelişimine katkı sağlamak mümkün.
Çocuklar zeka gelişimi için ne yemeli'
Haberler / Güncel
22 Haziran 2020 Pazartesi 17:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Siz de çocuklar için Omega 3 içeren besinler tüketmelerini sağlayarak onların sağlığına önemli bir katkıda bulunabilirsiniz.

1-Balık

Balık, çocuklarda zekâ gelişimini etkileyen en önemli besinlerden biridir. Balık yemekte zorlanan çocuklar için üretilen çocuklara balık yağı takviyeleri ile de bu tüketim ihtiyacı karşılanabilir ve çocukların ihtiyaç duyduğu balık yağı miktarı karşılanabilir. Üstelik jelibon benzeri çiğnenebilir formda sunulan bu ürünler, çocukların da hem lezzet hem görsel olarak ilgisini çekmekte.

2-Yumurta

Yüksek protein içeren yumurta, çocuklarda zekâ gelişimini etkileyen bir diğer önemli besin kaynağı. Özellikle hafıza için gerekli A, D, B12 gibi vitaminleri de içeren yumurtalar sağlıklı kahvaltıların vazgeçilmezi. Ayrıca sabahları vücudun zinde olmasına da yardımcı olur.

3-Yoğurt

Yoğurt, beynin olağan çalışmasını olumlu etkileyen etkenlerden biri. Yağlı bir yoğurt çocukların beyin hücre gelişimini etkiler ve beynin kan akımını arttırır.

4-Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi, lif kaynağı bakımından güçlü olma özelliği ile kalp ve beyin damarlarına iyi gelir. Yapılan çalışmalar da çocuklarda yulaflı besinler tüketmenin son derece olumlu olduğu yönünde.

5- İnositol 

İnositol bakımından özellikle zengin olan sebze ve meyveler arasında; lahana, bakliyat, fasulye, tohumlar, kuruyemiş, kavun, muz, kuru üzüm, narenciye, buğday, tahıl, yulaf gevreği, buğday kepeği, esmer pirinç, bira mayası ve rafine edilmemiş pekmez sayılabilir. Ocean Smart Gummies multivitamin, içerisinde bulundurduğu inositol ile beyin ve diğer memeli dokularında bol miktarda bulunan, çeşitli hormonlara, nörotransmitterlere ve büyüme faktörlerine yanıt olarak hücre sinyallerine aracılık eder.

Zekâ gelişiminin son derece önemli olduğu çocukluk döneminde elbette ailelerin de bu konuya oldukça eğilmesi son derece normal. Siz de sağlıklı omega 3 balık yağı içeren besinlerle çocuklarınızın sağlığına olumlu bir katkıda bulunabilirsiniz. Çocuklarınızın geleceğine sağlıklı bir katkıda bulunmak bu aşamada sizin elinizde.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası