Ege Postası
Geri

Coğrafyacıların 'müfredat lideri' olarak yetiştirilmesi projesi kabul edildi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) tarafından hazırlanan coğrafya öğretmenlerinin ‘müfredat liderleri’ olarak yetiştirilmesine ilişkin AB proje kabul edildi.    ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Eğitim Fakültesi...
Coğrafyacıların 'müfredat lideri' olarak yetiştirilmesi projesi kabul edildi
Haberler / Güncel
26 Temmuz 2013 Cuma 11:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) tarafından hazırlanan coğrafya öğretmenlerinin ‘müfredat liderleri’ olarak yetiştirilmesine ilişkin AB proje kabul edildi.

    ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp Artvinli’nin çabalarıyla hazırlanan ve ocak ayında başvurusunu yaptıkları çok taraflı projenin Avrupa Birliği Avrupa Komisyonu tarafından kabul edildiğini söyledi.

    Prof. Dr. Gönen, coğrafya öğretmenlerinin ‘müfredat liderleri’ olarak yetiştirilmesine ilişkin hazırlanan projenin 3 yıl boyunca süreceğini kaydetti. Söz konusu çalışmanın Avrupa Komisyonu'na bu yıl için gönderilen toplam 274 proje arasından seçilen 33 projeden biri olduğunu dikkat çeken Prof. Dr. Gönen, “Proje bütçesi 434 bin 377 Euro’dur. Projenin temel hedefi, bütün Avrupa ve ABD boyutunda coğrafya öğretmenlerinin müfredat geliştirme çalışmalarında kendilerini ‘müfredat liderleri’ olarak yetiştirmeleri için kapasitelerinin artırılmasıdır.” dedi.

    Proje ortakları arasında, Helsinki Üniversitesi, Avrupa, İngiltere, Amerika Coğrafyacılar Birliği ile Yunanistan ve Helsinki’den pilot okullarında yer aldığını dile getiren Prof. Dr. Gönen, ilerleyen süreçte Türkiye’den de sınırlı sayıda okul ve coğrafya öğretmenin projeye davet edilerek çalışmalar yapılacağını ifade etti.

Gönen, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Proje, müfredat yapım süreçlerinin öğretmenler açısından ‘tanımlanması’, ‘pilot uygulaması’ ve ‘desteklenmesi’ olarak ele alınabilir. Kısaca bu proje bir ‘Coğrafya müfredat liderliğinde öğretmen liderliği’ projesidir. Dolayısıyla bu proje, ülkemizde de hakim anlayış olan akademisyenlerin öğretmenler için müfredat hazırlayıp, uygulamak üzere onlara sunulduğu bir sürecin aksine öğretmenleri ‘müfredat geliştiriciler’ olarak ele alan bir süreç ve yapıyı tanımlamaktadır. Proje kapsamında bu amaçla yapılacak girişimlerden birisi Avrupa coğrafya eğitiminde coğrafya öğretmenlerini müfredat liderleri olarak geliştirecek olan öğretmen eğitimi kursları açmak olacaktır. Böylece coğrafya öğretmenlerinin liderlik ve müfredat yapmak için kapasitelerinin artırılması hedeflenmektedir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası