Ege Postası
Geri

Commerzbank 800 çalışanı işten çıkaracak

Banka çalışanlarına bir kötü haber daha geldi. Almanya'nın ikinci büyük bankası olan Commerzbank Ruhr Havzası Sözcüsü Thomas Schwarz, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde 2016 yılına kadar yaklaşık 800 çalışanın işten çıkarılacağını...
Commerzbank 800 çalışanı işten çıkaracak
Haberler / Ekonomi
20 Haziran 2013 Perşembe 14:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Banka çalışanlarına bir kötü haber daha geldi. Almanya'nın ikinci büyük bankası olan Commerzbank Ruhr Havzası Sözcüsü Thomas Schwarz, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde 2016 yılına kadar yaklaşık 800 çalışanın işten çıkarılacağını söyledi.

Hangi departmanlardakilerin çıkarılabileceği konusunda çalışanlar ile görüşeceklerini dile getiren Schwarz, erken emeklilik, tazminat gibi yöntemler ile çalışanların sözleşmelerinin işletme gerekçeleriyle feshi edilmesinin önüne geçilmesinin amaçlandığını vurguladı.

Almanya genelinde ise 5 bin 200 Commerzbank çalışanının işten çıkarılması planlanıyor. Commerzbank'ın diğer taraftan rekabetten kopmamak için yatırım yapmayı planlaması ise sendikalar tarafından sert bir dille eleştiriliyor. Almanya genelinde Commerzbank'ın yaklaşık 54 bin çalışanı bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası