Ege Postası
Geri

Computest nasıl yapılır süreçleri nelerdir'

 Araç alım işlemi önemli bir bireysel ihtiyacı karşılama görevi görür. Bununla birlikte bazı kötü niyetli kişilerin her dönemde olduğu gibi bugün de küçümsenmeyecek sayıda olup, alışverişlerde tedirginlik yaratabilmektedir.
Computest nasıl yapılır süreçleri nelerdir'
Haberler / Güncel
26 Ekim 2016 Çarşamba 11:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İyi makyajlanmış hatalı araçlar hem alıcıyı hayal kırıklığına uğratmakta hem de trafikte potansiyel tehlike oluşturmaktadır. Bu nedenle araçlar alım öncesinde güvenilir bir yerden bazı testlere tabi tutulmalıdır. Böylece alıcı gönül rahatlığıyla aracı aldığı gibi, trafiğe de riskli araçlar katılmamış olur. Bütün bu test sürecine kısaca Oto Ekspertiz ve denmektedir

 Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, oto ekspertiz ve computest süreci sadece yetkili kişilerce yapılabilir. Ayrıca bakım sürecindeki cihazlar yeterli teknolojik özelliklerde olmalıdır. Bu süreci motive eden başlıca nedense, 2. el aracın güvenli veriler ışığında satın alınmasıdır. Zira her alıcı söz konusu aracın ne olduğunu, herhangi bir problemi olup olmadığını öğrenmek isteyecektir. Aksi takdirde ileride araç alıcıya çok masraf çıkartabilir. ilinde yapılması çok gerekli bir işlemdir. Çünkü her gün çok sayıda araç trafiğe çıkmaktadır. Bu da araçların güvenli olmasını zorunlu kılar. Bunun için araçların kaza riskine yol açacak sorunların olup olmadığı test edilmelidir. işlemleri yapılarak hem 2. el araç alışverişi güvenli bir şekilde yapılır hem de trafiğe çıkacak araçların emniyeti sağlanır.

 Peki oto ekspertiz süreci nasıl işle? Önce araç oto ekspertiz yetkilisine getirilir. İlk olarak ekspertiz amaçlı başvuru formu doldurulur. Bundan sonra araç hemen bakıma alınır. Tüm aksamı iyice incelenen araçlar, gerekli elektronik testlere tabi tutularak bilgi-işlem verileriyle bir nevi röntgeni çekilir. Araç boyası ve kaportası testiyle bakım süreci devam eder. Tavan, şase, alttan olası müdahale tetkikleri yapılır.

 Ardından ABS, şanzıman beyni gibi muhtemel arıza riskleri diagnostik cihazlarca kontrol edilir. Sonra araç rotlarına bakılıp denge kontrolü sonuçlandırılır. Süspansiyonlar, amartisörler ve frenler test edilir. Bu işlemler computest destekli olup son geliştirilmiş yazılımlarla kullanılmaktadır. Veriler doğrultusunda varsa hasar bölgeleri belirlenir. Muhtemel hasarlar elektronik cihazlarca kolaylıkla tespit edilmektedir. Makine parkurunda son sistem cihazlar söz konusudur. Muayene sonrasındaysa imzalı-kaşeli ekspertiz raporu verilir. Bu raporda olumlu-olumsuz tüm veriler yer almaktadır. Ayrıntılı bilgiye adresinden ulaşabilirsiniz.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası