Ege Postası
Geri

Çöpler Menderes'e

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce Torbalı, Buca ve Menemen'de kurmak istediği ancak gelen tepkiler üzerine kurmaktan vazgeçtiği katı atık depolama ve bertaraf tesisi için kuzeyde belirlediği Yamanlar'dan sonra güneyde Menderes ilçe sınırları içinde kalan Palamutarası köyü yakınlarındaki geniş alanı belirlendi.
Çöpler Menderes'e
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Ocak 2013 Çarşamba 18:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 EGE POSTASI - Kentin 1 numaralı sorunu haline gelen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘çözemediğim tek konu ’ dediği çöp sorununda yer arayışlar bütün hızıyla devam ederken kuzeyden sonra güneyde de yer bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce Torbalı, Buca ve Menemen'de kurmak istediği ancak gelen tepkiler üzerine kurmaktan vazgeçtiği katı atık depolama ve bertaraf tesisinin kuzeydeki yeni adresi Menemen ile Karşıyaka arasında yer alan Yamanları içine alan bölge olmuştu. Kentin güneyi için de uzun süredir arayışlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi araştırmalar sonucunda kentin güneyinde, Menderes ilçe sınırları içinde kalan Palamutarası köyü yakınlarındaki geniş alanı belirlendi. Uzun süredir yapılan incelemeler sonucunda alanın katı atık bertaraf tesisi kurmaya elverişli olduğu tespit edilirken alana ilişkin kapsamlı çalışma yapılmasına ilişkin Başkan Kocaoğlu ilgili birimlere talimat verdi.

ÇALIŞMALAR GİZLİ YÜRÜTÜLÜYOR
Daha önce belirlenen Torbalı Taşkesik, Menemen, Bornova Gökdere ve Karşıyaka Yamanlar'daki alanlara karşı kamuoyunda büyük tepki ile karşılaşan Büyükşehir Belediyesi benzer sıkıntıları burada da yaşamamak için çalışmaları büyük gizlilik içinde yürütme kararı aldı. Yeni tespit edilen alanın yerleşim alanlarına uzak olduğu ve söz konusu alanın mülkiyetinin de Orman Müdürlüğü'ne ait olduğu öğrenilirken bölgede şahıs mülkiyeti bulunmadığı da edinilen bilgiler arasında yer aldı.Ayrıca İmar planlarında orman alanı olarak işli olan bölgede makilik ağaçların bulunduğu öğrenildi.

KENT MERKEZİNE 45 KM
Adnan Menderes Havalimanı'na 35, kent merkezine ise yaklaşık 45 kilometre mesafede olanm yeni alan Tahtalı Barajı Koruma Havzası dışında kalıyor.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK
Büyükşehir Belediyesi bölge ile ilgili çalışmalarını tamamladıktan sonra eğer herhangi bir engel söz konusu olmazsa alanın tahsisi ile ilgili Çevre ve Orman Bakanlığı'na yazı yazılacak ve resmen alanın tahsisi bakanlıktan istenecek. Bu arada belediye tarım il, çevre ve orman il müdürlüğü, DSİ, gibi ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına yazı yazarak söz konusu alanı kendi açılarından incelemelerini isteyecek. İlgili kurum ve kuruluşların görüşleri alındıktan sonra eğer bir olumsuzluk yok ise ÇED süreci başlatılacak.

KOCAOĞLU: KUZEY TAMAM GÜNEY BELİRSİZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ‘çöp’te güney adresinin Menderes olarak belirlendiği yönünde çıkan haberler üzerine açıklama yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kurulacak katı atık tesisi konusunda şunları söyledi: “Bir kuzeyde bir güneyde alternatif çöp alanları arıyoruz. Buralarda kuracağımız tesisler günlük kapasitesi maksimum 1000 ton olan modüler tesisler olacak. Yer arayışlarımızı sürdürüyoruz. Kuzeyde Menemen, Çiğli, Karşıyaka’nın birleştiği yerde bulunan noktada kararlıyız. Hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir de güneyde bir yer arayışımız var. Çeşitli alternatifler üzerinde duruyoruz. Bugün bahsedilen yeri ben bile daha görmedim. Ön araştırma niteliğinde henüz bu çalışmalar.Zaten bu tesisler son teknolojiyle kurulacak. Yer arayışlarımızla ilgili çalışmaların, tartışmayı teşvik edici bir şekilde verilmesini İzmir için zararlı görüyorum. Bu çöp bizim çöpümüz. Biz çalışmalarımızı ve yer arayışlarımızı samimiyetle, iyi niyetle sürdürüyoruz. Önemli olan hep birlikte destek olmak ve çözüm yolunu bulmaktır. Arayışlarımız sürüyor. Herkesten de destek bekliyoruz.Kullanacağımız sistemin zaten kimseye zararı olmayacak. 9 senedir bir tek kişinin burnun kanatmadan nasıl Büyükşehir Başkanlığı yapıyorsak, bu çöp konusunda da aynısını yapacağız.”



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası