Ege Postası
Geri

Covid-19'a karşı bağışıklık tepkisi ne kadar sürüyor

Bağışıklık sisteminin yeni koronavirüs ile ilgili belleği insanların çoğunda en az 6 ay dayanıyor.
Covid-19'a karşı bağışıklık tepkisi ne kadar sürüyor
Haberler / Güncel
12 Aralık 2020 Cumartesi 09:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hızla azalan antikor düzeylerine ve koronavirüsün aynı insanı iki kez ardı ardına enfekte ettiğine ilişkin haberler, SARS-CoV-2’ye karşı bağışıklığın iyileşen hastalarda çok kısa süre içinde inişe geçtiği izlenimini doğuruyordu. 

Herkese Bilim Teknoloji'de yer alan makaleye göre, Kaliforniya’daki La Jolla Bağışıklık Enstitüsü’nden Shane Crotty ve meslektaşları Covid-19 semptomları gösteren 185 kişiden alınan kan örneklerinde bağışıklık tepkisi belirteçlerini incelediler. Bunlardan 41 tanesi en az 6 ay boyunca takip edildi. 

Ekip, katılımcıların bağışıklık tepkilerinin çok büyük çeşitlilik gösterdiğini tespit etti. Fakat SARS-CoV-2’ye karşı bağışıklık belleğinin bazı kısımlarının en az 6 ay dayandığı anlaşıldı. 

Bu dayanıklı bağışıklık savunucularının arasında bellek B hücreleri de vardı. Bunlar bir patojenle ikinci kez karşılaşıldığı zaman hemen antikor ve iki önemli T-hücresi sınıfının üretimini tetikliyor.  (Cumhuriyet)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası