Ege Postası
Geri

Çözüm 'Yolu' büyükşehirde

Son aylarda yaşadığı mali kriz nedeniyle zorlu günler geçiren ve personel maaşlarını ödemekte güçlük çeken Karabağlar Belediyesi, çareyi ilçede yapımı devam eden projelerin yanı sıra belediye hizmetlerinde de Büyükşehir Belediyesi’nden destek istemekte buldu. İki belediye arasında imzalanacak proje kapsamında ilçedeki yol yapım çalışmalarının masraflarını da İzmir Büyükşehir Belediyesi üstlenecek.
Çözüm 'Yolu' büyükşehirde
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Temmuz 2014 Cuma 13:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yerel seçimlerin ardından bir dizi tasarruf tedbirini uygulamaya koyan ve son olarak aralarında belediye başkanı Muhittin Selvitopu’nun aracının da yer aldığı makam otomobillerini satmakta bulan Karabağlar Belediyesi, dara düşünce çareyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kapısında çalmakta buldu. İlçedeki asfaltlama ve yol yapım çalışmalarının devam etmesi için Büyükşehir’den ağabey desteği isteyen ilçe belediyesi, talebinin onaylanması ile birlikte yaklaşan kış ayları öncesinde rahat bir nefes aldı.
 
İLÇELERDE EN BÜYÜK DESTEK KARABAĞLAR’A
Belediye personelinin aylıklarını ödemekte güçlük çeken ve geçen dönemden bu yana yapımı devam eden Uzundere Rekreasyon Alanı, yeni belediye hizmet binası gibi yatırımları için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalayarak maddi destek alan Karabağlar Belediyesi’nde benzer bir hizmet krizi son dakikada çözüme kavuştu. Yaklaşan kış ayları öncesinde ilçe genelinde asfaltlama, yol yapım ve tretuar düzenlemesi çalışmalarına başlayan Karabağlar Belediyesi, yaşanan maddi kriz sebebiyle projenin durma noktasına gelmesine ramak kala İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çalarak destek istedi.
 
KARABAĞLAR’IN ASFALTI DA BÜYÜKŞEHİR’DEN
İlçe genelinde 30’a yakın noktada devam eden çalışmalar kapsamında sokak ve caddeleri elden geçiren, yol asfaltlarını yenileyen ve ihtiyaç dahilindeki mahallelere hizmet götüren Karabağlar Belediyesi, idarenin mali yükü nedeniyle gecikmesi gündeme gelen projesi için Büyükşehir Belediyesi’nden destek istedi. Buna göre, belediye meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda, toplam maliyeti 3 milyon 769 bin 576 TL olan proje bedelinin yüzde 70’lik tutarının İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması amacı ile önümüzdeki günlerde iki belediye arasında protokol imzalanacak.
 
ESKİ BAŞKAN KÜRÜM DE DESTEK İSTEMİŞTİ
Özellikle son aylarda Uzundere Rekreasyon Alanı, yeni belediye hizmet binası gibi projelerinde Büyükşehir Belediyesinden destek isteyen, makam araçlarını satışa çıkartan ve ödenemeyen işçi maaşları için de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yardım talebinde bulunan ilçe belediyesi, hayata geçirilen proje tutarının 2 milyon 638 bin 703 TL’lik kısmını Büyükşehir’den isteme kararı aldı. Öte yandan, geçtiğimiz dönemde belediye başkanlığı yapan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na dile getirdiği onca yardım talebine karşılık alamamasına rağmen, yeni Başkan Selvitopu’nun tüm projelerine kısa süre içerisinde destek gelmesi dikkat çekerken, belediye yönetiminin yaşanan maddi çıkmaza kalıcı çözüm için çalışmalarına devam ettiği öğrenildi. Ayrıca, Karabağlar Belediyesi gelen son yardım kararı ile birlikte ilçe genelinde sürdürdüğü projelerine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden en fazla maddi destek alan ilçe belediyesi olma unvanını da ele geçirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası