Ege Postası
Geri

Çözüm süreci barajlarda güvenlik maliyetini azaltacak

Çözüm süreci, terör sorunuyla beraber yatırımlarda güvenlik endişesini de ortadan kaldıracak. Bu kapsamda baraj yatırımlarının güvenliğini sağlamak için yapılan güvenlik tesisleri ek yatırımlarına da gerek kalmayınca maliyetlerde azalma...
Çözüm süreci barajlarda güvenlik maliyetini azaltacak
Haberler / Güncel
1 Mayıs 2013 Çarşamba 09:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çözüm süreci, terör sorunuyla beraber yatırımlarda güvenlik endişesini de ortadan kaldıracak. Bu kapsamda baraj yatırımlarının güvenliğini sağlamak için yapılan güvenlik tesisleri ek yatırımlarına da gerek kalmayınca maliyetlerde azalma olacak.

    Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet ve Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün barajların güvenliğinin sağlanması çalışmaları kapsamında Ilısu Barajı için Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı ile imzalanan protokol kapsamında bir proje geliştirildi.

    Bu çerçevede 5 yeni bölük tesisi, 11 korugan, 2 karakol kapasite artırımı işi, 45 askeri lojman yapımı tamamlandı. Kamera kontrol binası, 69 kamera, 6 termal kamera alımını da içeren proje, civar yollara ilişkin de çalışma yapıldı. Özel güvenlik tesisleri yapımı kapsamında 147 milyon TL ödeme gerçekleştirildi.

    Silvan Barajı daimi güvenlik tesisleri işi kapsamında yürütülen 120 kişilik karakol, karakola müştemilat, gözetleme kuleleri, sıyırma kazıları ve yol yapımında yüzde 61 gerçekleşme sağlandı. Güvenlik tesisleri 2013 fiyatlarıyla 16 milyon TL’ye mal olacak. Silvan Barajı ile bağlantılı Babakaya Tüneli için planlanan 1 geçici barınma bölgesi, 1 güçlendirilmiş kontrol noktası, 13 korugan, 2 nizamiye binası, 2 helikopter pisti, 17 mevzi kule, 11 yol güvenlik mevzisi projesi de 30 milyon TL’ye mal olacak.

    Yapımı devam eden Hakkari Yüksekova Dilimli Barajı güvenlik tesisleri için de 364 bin TL harcanacak. Muş Alparslan Barajı için 2009 yılında bitirilen güvenlik tesisleri 2.6 milyon TL’ye mal oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası