Ege Postası
Geri

Çubuklu: Başbuğ'a verilen brifingte ben bulunmadım

Ergenekon davasında, internet andıcı dosyasının tutuklu sanığı Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, "Mehmet Eröz, savunmasında internet andıcı ile ilgili çalışmalarda ve Genelkurmay Başkanına andıçla ilgili verilen brifingte benim bulunmadığımı...
Çubuklu: Başbuğ'a verilen brifingte ben bulunmadım
Haberler / Güncel
28 Mayıs 2013 Salı 11:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ergenekon davasında, internet andıcı dosyasının tutuklu sanığı Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, "Mehmet Eröz, savunmasında internet andıcı ile ilgili çalışmalarda ve Genelkurmay Başkanına andıçla ilgili verilen brifingte benim bulunmadığımı söyledi." diye konuştu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon davasının 305'inci duruşmasında CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile Veli Küçük ve Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 41 tutuklu sanık hazır bulundu. Hazır bulunan üç tutuksuz sanıktan Yalçın Küçük ve Sami Hoştan, başka suçlardan tutuklu oldukları için tutuklu sanık bölümünde yer aldı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 25 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı.

Kimlik yoklamalarının ardından İnternet andıcı dava dosyasının tutuklu sanıklarından Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, savunmasını yapmak için söz aldı. Çubuklu, Genelkurmay adli müşaviri olduğu dönemde dava konusu Genelkurmay Başkanlığı bünyesindeki internet siteleri vasıtasıyla kara propaganda yaparak Türkiye Cumhuriyeti hükumetine yönelik darbeye eksik teşebbüs suçunu işlemekle suçlandığını söyledi. Bu nedenle hakkında en ağır cezanın istendiğini belirten Çubuklu, içi boş ve mesnetsiz suçlamalarla 17 Ağustos 2011 tarihinden bu yana tutuklu bulunduğunu savundu.

Dava dosyasında, klasörlerde toplam 120 milyon evrak biriktiğini belirten Çubuklu, dosyanın çok kapsamlı olması nedeniyle sadece İnternet andıcı dosyasına ilişkin suçlamalarla alakalı savunma yapacağını, diğer suçlamalara ilişkin savunma hazırlayamadığını söyledi. İddianamede bulunmamasına rağmen mütalaada kendisinin yaptığı iddia edilen 4 telefon görüşmesinin örgütsel irtibat olarak değerlendirildiğini söyledi.

Bu telefon görüşmelerinden askeri hakim olan sanık Tanju Güvendiren ile yaptığı belirtilen görüşmeyi hiç hatırlayamadığını belirten Çubuklu, "Tuğgeneral olmamdan bir gün sonra gelen 832 tebrik telefonundan biri olsa gerek. Mustafa Bakıcı'nın üzerine kayıtlı ve oğlu tarafından kullanılan telefon ile benim üzerime kayıtlı ve oğlum tarafından kullanılan telefon arasındaki görüşmeler de örgütsel ilişkin olarak değerlendirilmiş. Oysa aynı lojmanda ikamet eden iki askerin çocuklarının birbiriyle görüşmeleri doğal değil midir." diye konuştu.

Suçlandığı internet andıcı ile ilgili çalışmanın mahkeme tarafından karargah çalışması olduğunun iddia edildiğini belirten Çubuklu, "Eğer çalışma, karargah çalışması ise mahkemeniz yetkisiz ve görevsizdir. Çünkü iddia bu şekilde ise yargılama yapmakla görevli olan askeri mahkemedir." ifadesine yer verdi.

Sanık Çubuklu, "Mehmet Eröz, Alaettin Sevim, Ziya İlker Göktaş, Cemal Gökçeoğlu, İsmail Hakkı Pekin, sivil memur Murat Uslukılıç ve Bülent Sarıkahya sorgularında 4 Şubat 2009'da çıkan bir haber üzerine internet sitelerinin faaliyetlerine son verilmesi, andıç hazırlığı aşamasında tartışma yaşanması, silme ve kırpma, site içerikleri ile ilgili adli müşavirliğe bilgi verilmediğini söylemişlerdi." dedi.

Dünkü oturumda savunmasını yapan tutuklu sanık Mehmet Eröz'ün ifadelerine de değinen Çubuklu, "Andıç hazırlık çalışmasında ya da andıç ile alakalı Genelkurmay Başkanlığı'na verilen brifingte benim bulunmadığımı söylemişti." sözleri ile hakkındaki suçlamaları reddettiğini dile getirdi.

Sözlerine "Eğer bir suç varsa bundan benim haberim yok" diyerek devam eden Çubuklu, "İşlenen bir suça idari işlemle hukuki koruma sağlanamaz. Hukuki koruma sadece iki durumda sağlanabilir. Bir af kanunu çıkararak ya da yeni bir kanunla eylemin suç kapsamından çıkarılması ile sağlanabilir." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası