Ege Postası
Geri

Cumartesi Anneleri, 955’inci hafta eyleminde de gözaltına alındı

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararına karşın 955’inci haftada da polis tarafından engellendi. Eylemde en az 15 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Cumartesi Anneleri, 955’inci hafta eyleminde de gözaltına alındı
Haberler / Güncel
15 Temmuz 2023 Cumartesi 12:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AYM’nin Galatasaray Meydanı’ndaki oturma eylemlerinin yasaklanmasıyla ilgili verdiği “ihlal” kararının ardından Cumartesi Anneleri, 955’inci haftada da meydana karanfil bırakarak oturma eylemi yapmak istedi. Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve eski HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu’nun da katıldığı eyleme polis müdahale etti.

EN AZ 15 KİŞİ GÖZALTI

Aralarında Hanife Yıldız, İrfan Bilgin, Mikail Kırbayır, Besna Tosun, Ali Tosun, Hasan Karakoç, Gülseren Yoleri, İsmail Yücel, Davut Arslan, Cihan Kaplan, Cüneyt Yılmaz, Maside Ocak, Leman Yurtsever, Hatice Onaran ile Dilan Şimşek’in olduğu en az 15 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

“ARKADAŞLARIMIZIN SAĞLIĞINDAN DEVLET YETKİLİLERİ SORUMLUDUR”

Cumartesi Anneleri’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Galatasaray Meydanı’na erişemeden Meşrutiyet Caddesi girişinde engellenerek hukuksuzca gözaltına alınıyoruz. Her hafta ateş topuna dönen gözaltı araçlarında saatlerce bekletilen arkadaşlarımız, bir an önce serbest bırakılsın. Sıcaklığın 33 derece olduğu bugün arkadaşlarımızın sağlığından devlet yetkilileri sorumludur” denildi. (ANKA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası