Ege Postası
Geri

Cumartesi Anneleri: Mehmet Eymür'ü iyi bilmezdik

Cumartesi Anneleri, 5 yıl sonra üst üste 10'uncu hafta Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada; Mehmet Fındık, Ömer Fındık ve Mehmet Kartal’ın akıbetlerini soran Cumartesi Anneleri, bugün hayatını kaybeden eski MİT'çi Mehmet Eymür için "İyi bilmezdik" dedi.
Cumartesi Anneleri: Mehmet Eymür'ü iyi bilmezdik
Haberler / Güncel
13 Ocak 2024 Cumartesi 14:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 1995 yılından bu yana İstanbul Taksim'deki Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, 981'inci haftada basın açıklaması yaptı. 

Açıklamada, 1995 yılında Şınark'ın Silopi ilçesinde gittikleri İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden bir daha geri dönmeyen üvey kardeşler Emin ve Mehmet Fındık ile Ömer Kartal’ın akıbetini soruldu.

Cumartesi Anneleri, Mahir Çayan ve Ulaş Bardakçı'nın katlediliği operasyonları katılan, adı faili meçhullerle de anılan ve bugün hayatını işkenceci eski MİT mensubu Mehmet Eymür'ün bugün ölmesinden de bahsetti. Kayıp yakınları Eymür için, "İyi bilmezdik" dedi. 

1990’larda yaşananlardan ve Cumartesi Anneleri’nin bugün burada bulunmalarında Eymür’ün de payı olduğu ifade edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası