Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 85 milyon tek yumruğuz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'na açıklamalarda bulundu. "Tıpkı 8 yıl olduğu gibi bugün de omuz omuzayız. 85 milyon hepimiz tek yumruğuz" diyen Erdoğan, "Modern dönem haşhaşilerini ne biz affedeceğiz ne de 252 evladını bir gecede kara toprağa veren milletimiz affedecektir. 15 Temmuz, milletimizin küllerinden yeniden doğuşunun da hikayesidir. Yeni Türkiye 15 Temmuz ruhunun üstünde yükselecek" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 85 milyon tek yumruğuz
Haberler / Güncel
15 Temmuz 2024 Pazartesi 23:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı"na katıldı.

Buradaki konuşmasına vatandaşları selamlayarak başlayan Erdoğan, anma toplantısına katılanlara şükranlarını sundu.

"85 MİLYON HEPİMİZ TEK YUMRUĞUZ"

"Bugün, aziz milletimin şahlanıp ırmaklar misali taştığı gündür, diri olup, iri olup, bir olup istiklali için coştuğu gündür, denizlerden engin ferasetiyle ve dağlardan yüce asaletiyle yediden yetmişe her bir ferdiyle çıkıp meydanlara koştuğu gündür" mısralarını okuyan Erdoğan, bugünün, milletin zaferinin, aziz milletin FETÖ'cü darbecilere karşı çıplak elleriyle yazdığı direniş destanının 8'inci yılı olduğunu belirtti.

Erdoğan, 15 Temmuz kıyamının 8'inci seneyi devriyesinde tüm Türkiye'nin birbirine kenetlenmiş durumda olduğunu ifade ederek, "Tıpkı 8 yıl önce olduğu gibi bugün de omuz omuzayız, biriz beraberiz, genci yaşlısı, kadını erkeğiyle 85 milyon hepimiz tek yumruğuz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Tıpkı 8 yıl olduğu gibi bugün de omuz omuzayız. 85 milyon hepimiz tek yumruğuz. Düşmana korku veren bu dik duruşunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

Bugün milletimin zaferinin, aziz milletimizin FETÖ'cü darbecilere karşı yazdığı destanın 8. yıldönümünü idrak ediyoruz.

Darbeye direnen 252 şehidimiz müjdeye mazhar oldu. 2 bin 740 insanımız da o gece yaralanarak gazi oldu.

Vekillerimiz bombalara rağmen görevlerini yerine getirdi.

"MODERN DÖNEM HAŞHAŞİLERİ NE BİZ NE MİLLETİMİZ AFFEDECEKTİR"

Rabbim böylesine karanlık bir geceyi bir daha milletimize yaşatmasın diyorum.

Yurt dışındaki şarlatandan emir alarak pis ellerini vatanımıza uzatan FETÖ'cü alçaklar, döktükleri kanla tarihimize kara bir leke olarak geçtiler.

Modern dönem haşhaşilerini ne biz affedeceğiz ne de 252 evladını bir gecede kara toprağa veren milletimiz affedecektir.

Ülkemize, milletimize ve milli iradenin temsilcisi olan hükümetimize kast eden bu ihanet şebekesi, değil 8 yıl, 80 yıl sonra bile nefretle anılacak.

Üzerinden 8 sene geçmesine rağmen acımız da öfkemiz de tazedir. FETÖ'yle ve vesayetle mücadele azmimiz ilk günkü kadar diridir, güçlüdür, ayaktadır.

FETÖ'cü alçakların kurduğu sinsi tuzaklara düşmeden, son darbeci de yargıya hesap verene kadar, inşallah bu süreci hassasiyetle yürüteceğiz.

1960'tan beri ülkemizde yapılan darbelerin arkasında kimin eli varsa, aynı 'üst akıl' 15 Temmuz ihanetinde de tüm unsurlarıyla devredeydi.

"YENİ TÜRKİYE, 15 TEMMUZ RUHUNUN ÜSTÜNDE YÜKSELECEK"

15 Temmuz, milletimizin küllerinden yeniden doğuşunun da hikayesidir.

15 Temmuz'da ülkemizin nasıl bir badire atlattığını unutmamak ve milletimizin verdiği mücadeleyi unutturmamak, şehitlerimize vefa borcumuzun bir gereğidir.

Yeni Türkiye 15 Temmuz ruhunun üstünde yükselecek. Her 10 yılda bir demokrasimizin askıya alınmadığı, milletin egemenliğine kast etmeye kimsenin cüret edemediği, dış politikası bağımsız, ekonomisi güçlü, itibarı yüksek çekim merkezi gelmiş bir Türkiye'yi inşallah inşa edeceğiz.

Vatandaşa silah doğrultan kim olursa olsun, tıpkı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi yine karşısında dimdik dururuz.

Milletin sandıkta tecelli eden iradesine, Allah'ın izniyle gölge düşürmeyiz, leke sürdürmeyiz, kimsenin el uzatmasına müsaade etmeyiz.

"15 TEMMUZ'U İSTİSMAR ARACI HALİNE GELMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Birilerinin '15 Temmuz kıyamına' çamur atma çabalarını ibretle ve üzüntüyle takip ediyoruz. 

Kimse kusura bakmasın adı, sanı, unvanı ne olursa olsun her kim 15 Temmuz'a laf söylüyorsa, hedefi millettir, demokrasidir, milletin sarsılmaz iradesidir.

Her kim milletin zaferini küçümsüyorsa, 'tiyatro' diyerek bühtan ediyorsa, asıl amacı FETÖ'cü efendilerine diyet borcunu ödemektir.

Şehitlerin fedakarlıklarını önemsiz göstermeye kimsenin gücü yetmez. 15 Temmuz'un unutturulmasına, istismar aracı haline gelmesine müsaade etmeyeceğiz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası