Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te yemin etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin etmek üzere Meclis'e geldi. Erdoğan, geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli karşıladı. Meclis Genel Kurulu'nda mazbatasını Devlet Bahçeli'den alan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Meclis kürsüsünde yemin etti. Erdoğan daha sonra Anıtkabir'de Atatürk'ün huzuruna çıktı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te yemin etti
Haberler / Politika
3 Haziran 2023 Cumartesi 15:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Meclis'te yemin ederek görevine başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Meclis yolunda motorize ekipler eşlik ederken, Cumhurbaşkanlığı makam aracına güller atıldı. Meclis girişinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli karşıladı.

Erdoğan, Meclis bahçesinde tören kıtasını selamladı. Erdoğan ve Bahçeli daha sonra Meclis Genel Kurulu'na geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Meclis yolunda motorize ekipler eşlik etti. 

Daha sonra Meclis'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Meclis tören kıtasını selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun yağmur altında Meclis bahçesinde tören kıtasını selamladı.

GENEL KURUL'DA YEMİN TÖRENİ

Geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreni için programı açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis Genel Kurulu'na geldi. Erdoğan, mazbatasını geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli'den devraldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te "Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim" diyerek yemin etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı AK Parti, MHP'li ve İYİ Partili milletvekilleri ayakta alkışladı. CHP'li milletvekilleri otururken, YSP'li milletvekillerinin çoğunluğu yemin törenine katılmadı. DEVA, Gelecek, Saadet Partililer ise ayakta selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeminin ardından İstiklal Marşı okundu.

TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı seçimi için 7 Haziran Çarşamba saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızı Esra Erdoğan Albayrak, oğlu Bilal Erdoğan ve eşi Reyyan Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile torunları da katıldı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri Meclis'ten ayrıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ANITKABİR'DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’nda yemin etmesinin ardından Anıtkabir’i ziyaret etti. Yağmur yağışı altında Aslanlı Yol’da yürüyen Erdoğan’ın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine Türk bayrağı şeklinde, kırmızı ve beyaz çiçeklerden oluşan çelengi bıraktı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Maşı okundu. 

Erdoğan daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti ve Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Aziz Atatürk… Türkiye bir seçim sürecini daha tüm dünyaya örnek gösterilecek rekor bir katılımla ve demokrasi şöleni havasında, suhuletle neticelendirdi. 14 Mayıs’ta TBMM’de görev yapacak 28. Dönem milletvekillerini belirleyen milletimiz, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda da şahsımıza yüzde 52,18 oy oranıyla yine büyük bir teveccüh gösterdi. Hamdolsun bir beş sene daha ülkemize ve necip milletimize hizmet edecek olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.

“CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİN DE GÜVENOYU ALDIĞI BU SEÇİMLERİN MİLLETİMİZİN ÖNÜNDE YENİ BİR DÖNEMİN KAPILARINI AÇTIĞINA İNANIYORUZ”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin de güvenoyu aldığı bu seçimlerin milletimizin önünde yeni bir dönemin kapılarını açtığına inanıyoruz. Önümüzdeki beş yıl boyunca, Türkiye yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmek için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yaralarını hızla sarıp söz verdiğimiz gibi depremzedelerimizi en kısa sürede yeni yuvalarına kavuşturacağız. 12. Cumhurbaşkanı olarak milletimizin ebedi ve ezeli kardeşliğine sahip çıkmaya, ülkemizi büyütmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğiz. Rabbim yolumuzu ve bahtımızı açık etsin.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'den ayrılmadan önce, restorasyonu yapılan Atatürk Müzesi'ni inceledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'den ayrılarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti.

ERDOĞAN, ANITKABİR’DEN CUMHURBAŞKANLIĞI’NA ATLI TÖREN BİRLİĞİ EŞLİĞİNDE GİTTİ

Erdoğan, Anıtkabir ziyaretinin ardından Göreve Başlama Töreni’nin düzenlendiği Cumhurbaşkanlığı’na gitti. Erdoğan’a yolda Atlı Tören Birliği eşlik etti. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’na girişi sırasında 101 pare top atışı yapıldı.

Erdoğan’ın göreve başlama töreninde; Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Armoni Mızıkası, TSK Mehteran Takımı ile TSK Tarihi Birlik de yöresel kıyafetleriyle hazır bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası