Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi hazmedemiyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı ülkelerinin özellikle Balkanlar’da Türkiye’nin duruşunu hazmedemediğini belirterek, “Türkiye’nin bölgede attığı adımları, girişimleri, gayretleri hazmedemiyorlar. Fakat biz yapabileceğimiz ne varsa yapmaya devam edeceğiz” dedi. Konuk Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ise “Türkiye, Balkanlar’daki en büyük güç” değerlendirmesinde bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi hazmedemiyorlar
Haberler / Politika
8 Mayıs 2018 Salı 06:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı ülkelerinin özellikle Balkanlar'da  Türkiye'nin duruşunu hazmedemediğini söyledi.

Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç'i dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. Baş başa görüşmenin ardından Erdoğan ve Vuçiç, Türkiye-Sırbistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısına başkanlık etti. Erdoğan, ortak basın toplantısında ise şu mesajları verdi:

Ülkemizin FETÖ ile mücadelesinde kıymetli dostumun en başından itibaren açıkladığı ve sürdürdüğü desteği unutmamız mümkün değildir. Kendisine ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Sırbistan'ın PKK ile mücadele konusunda verdiği destek için de ayrıca teşekkür ediyorum. FETÖ konusunda, onların Sırbistan'daki okullarıyla alakalı kararlı bir duruş sergilemeleri sebebiyle de ben değerli dostuma çok çok teşekkür ediyorum. Müşterek çalışmalarımızı yine devam ettiriyoruz. Çünkü bu bir virüstür, tam manasıyla temizlemek gerekiyor.

Yeni Pazarlı kardeşlerime geçtiğimiz ay şahsıma verdikleri Yeni Pazar Fahri Hemşerilik Beratı ve şehrin anahtarı için en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Yeni Pazarlılarla kardeştik, şimdi de hemşeri olduk.

Birilerinin ülkemizin Balkanlar'daki faaliyetleriyle, Sırbistan, Bosna Hersek ile kurduğu güçlü işbirliğinden rahatsız olduğunu görüyoruz. Bu çevreler Türkiye'nin gayretlerini manipüle etmeye, olduğundan farklı yansıtmaya çalışıyor. Şüphesiz meyve veren ağaç taşlanır.

Türkiye'nin çabaları da kriz ve istikrarsızlıktan medet umanların planlarına, bölgeye dair heveslerine çok büyük darbe indirmektedir. Bizim bu kesimlere tavsiyemiz boş işlerle uğraşmak yerine, Balkanlar'ın barış ve istikrarına katkı verecek konulara yoğunlaşsınlar ve burada bir gayret ortaya koysunlar.
 Batı özellikle Balkanlar'da Türkiye'nin duruşunu pek hazmedemiyor. Türkiye'nin bölgede attığı adımları, girişimleri, gayretleri hazmedemiyor. Fakat hazmetse de hazmetmese de biz özellikle Batı'da, Balkanlar'da yapabileceğimiz ne varsa, ki bunları TİKA ile yoğun şekilde yapıyoruz. Bundan sonraki da yapmaya devam edeceğiz.

CHP adayı Muharrem İnce'nin randevu talebi

Burada kabul olayı, farklı bir olay. Şu anda bizler partilerin adayları olarak buna girmiş bulunuyoruz. Dolayısıyla hem partinin genel başkanı hem de partimde bu kabulün daha doğru olacağını düşünüyorum. Partimize de ayakları alışmış olur.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç, Erdoğan'ın onuruna verdiği akşam yemeğinin ardından Türkiye'den ayrıldı. Vuçiç, Esenboğa Havalimanı'ndan Erdoğan tarafından uğurlandı.

EN BÜYÜK VE GÜÇLÜ ÜLKE

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç: "Türkiye, Balkanlar'daki en büyük güç, en güçlü ülkedir. Türkiye'nin ne düşündüğü önemli. Erdoğan yatırımcıları Sırbistan'a yatırım için davet etti. O söylediği zaman bu çok net, çok temiz bir sinyaldir. Bu Sırbistan halkı için dostluk sinyalidir. Biz Türk yatırımcılarla ilgileniyoruz."

İki ülke 6 anlaşma imzaladı. Bir anlaşmaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Sırp mevkidaşı Aleksandar Antic imza attı. SABAH

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası