Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İZBAN grevi açıklaması: Baktık, çözemiyorlar...

İzmir'de bir ay süren İZBAN grevinin, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 60 gün süreyle ertelenmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ilk açıklama geldi. Erdoğan, "Baktık, çözemiyorlar, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile iki ay erteledik." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İZBAN grevi açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İZBAN grevi açıklaması: Baktık, çözemiyorlar...
Haberler / Politika
9 Ocak 2019 Çarşamba 13:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, İZBAN grevinin iki ay ertelemesiyle ilgili olarak yaptığı konuşmada, "Vatandaşı sersefil yapmaya hakkınız var m? Bunu çözmek zorundaydık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumu"nda konuştu. İZBAN grevinin ertelenmesine değinen Erdoğan, şunları söyledi:

"Siyaset yalan üzerine kurulu olduğu zaman orada çöp, çukur, çamurdan kurtulamazsınız. İzmir'de İZBAN'da grev var. Baktık ki anlaşamıyorlar, mecburen Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile grevi 2 ay erteledik. Yetkim oraya kadar olduğu için 2 ay erteledik. Ondan sonra Hakem Kuruluna gidecek. Niy? Bizim derdimiz var, dertliyiz. Orada vatandaşımızı sokaklarda sersefil yapma hakkımız var m? Bunu çözmek durumundayız. İZBAN'ın yüzde 50'sini devlet, yüzde 50'sini belediye yapmış. Niçin yapılmış bunla? Halkımızın huzurlu bir şekilde ulaşımını sağlayabilmek için yapılmış. Dün itibarıyla oradaki grev 2 ay süreyle ertelenmiş oldu.Eskiden kağıt üzerinde kalan güçler ayrılığını gerçek anlamda hayata geçiren bir yapı ortaya çıkardık. İnşallah 2019 yılıyla birlikte Türkiye yeni ve güçlü bir yükseliş dönemine geçecektir, bundan kimsenin endişesi olmasın."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası