Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir'de mesaj seli: Kimyasal ile kokuyu bastıranların...

AK Parti'nin İzmir ilçe belediye başkan adayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Tanıtım toplantısında konuşan Erdoğan, CHP'ye İzmir Körfezi üzerinden yüklendi. Erdoğan açıklamasında, "İzmirli ile aramıza kimseyi sokmadık, sokmayacağız. Ne İzmir ne de İzmirlilik kimsenin tekelinde değildir. Bu şehre aşk ile hizmet eden herkes İzmirlidir. Aksini söyleyenler İzmir'e en büyük kötülüğü yapanlardır. Bu iddia ile eser ve hizmet yerine istismar peşinde koşarak ortada dolaşanların gayesi şehri ihmal ederek İzmirlilere yaptıkları ihanetin ve boğazlarına kadar battıkları yolsuzlukların üzerini örtmektedir. İzmir Körfezi'nin hali nedir ya? Kokudan geçebiliyor muyuz? Belediye Başkanı olmadan önce Haliç böyleydi. Haliç'i bu pisliklerden hamdolsun biz kurtardık. Şu andaki zat göreve gelince Haliç eski haline dönmeye başladı. İzmir'in hali ortada. Şu güzelim Körfez'i önce kokutup, sonra kimyasal madde ile kokuyu bastırmaya çalışanların bu şehre verecekleri hiçbir şeyi yoktur" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir'de mesaj seli: Kimyasal ile kokuyu bastıranların...
Haberler / Politika
27 Ocak 2024 Cumartesi 15:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için AK Parti çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

18 Ocak'ta yapılan büyükşehir belediyeleri aday tanıtım toplantısında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ aday gösterilmişti.

ADAYLAR VİTRİNDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İzmir'e geldi. Erdoğan’ın ilk durağı Halkapınar Spor Salonu oldu. Cumhur İttifakı'nın İzmir'deki 30 ilçe adayları tanıttı. 

GECİKMELİ BAŞLADI

AK Parti İzmir teşkilatı Erdoğan'ı karşılamak için günlerce hazırlandı. Salon AK Parti ve Türk bayraklarıyla donatıldı. 13.00'da başlaması planlanan tanıtım toplantısı Erdoğan'ın uçağının geç inmesi sebebiyle gecikmeli başladı.

Aday tanıtım törenine, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, AK Parti Milletvekilleri, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayları ve çok sayıda partili katılım sağladı.

"HEDEF SANDIKLARI PATLATMAK"

31 Mart'ta sandıkları patlatmayı hedefleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sözlerime başlarken sabah yaşadığımız depremden dolayı tüm İzmirlilere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afet muhafaza eylesin. Cumhur İttifakı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hamza Dağ'ın ardından ilçelerimizdeki adaylarımızı açıklamak üzere bir aradayız. Diğer şehirlerimizde de Genel Başkan Yardımcılarımız ilçe adaylarımızın tanıtım törenlerini gerçekleştiriyor. Amacımız tüm enerjimizi 31 Mart'ta sandıkları patlatmak için kullanmaktır. Büyükşehir adaylarımız şehirlerimiz için vizyon projelerini açıklamaya başladılar. Bundan 30 yıl önce şehirlerimizin çehrelerini değiştirerek, insanlarımızın hayat seviyelerini yükselterek bugüne kadar getirdik. İnşallah 31 Mart'ta yine diğer pek çok şehrimiz gibi İzmir'in de tercihi gerçek belediyecilikten yana kullanacağına inanıyorum" ifadelerine yer verdi. 

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

"İSTİSMAR DEĞİL ESER SİYASETİ"

"İlçe belediye başkan adaylarımızın da kendi sorumluluk alanlarında aynı başarıyı göstereceğinden şüphe duymuyorum. Türkiye’de artık sadece şovla, sadece ajans parlatmasıyla, sadece yalanla, sadece algıyla belediye başkanlığı yaparak şehirlerimizin yıllarını heba etme devri sona ermiştir. Milletimiz 31 Mart'ta şehirlerini istismar siyaseti ile değil eser siyaseti ile yönetecek belediye başkanlarını tercih edecektir.  Şehirlerimiz hak ettikleri atılımları gerçekleştirsin diye hükümet olarak 21 yıldır ülkemizi temel altyapı yatırımlarıyla donattık. Vizyon ve gönül birliği içinde belediye başkanlarının yönettiği  şehirlerde hükümet-yerel yönetim sinerjisi ile bu atılımları hayata geçirdik. Gelin İzmir başta olmak üzere hiçbir şehrimizi Türkiye yüzyılı belediyeciliği vizyonundan ve kazançlarından mahrum bırakmayalım. Sadece belediyeden beklemeyeceğiz. Merkezi yönetim olarak 'bu milletin efendisi değil hizmetkarı' olan Erdoğan kardeşiniz suyu ile artıması ile çevresi, yeşili ile ülkemize yakışır belediyelerle geleceğin Türkiye'sine yürüyelim. Bunu da her anında, her durumda şehrinin hizmetinde, insanımızın yanında yer alacak Cumhurbaşkanı ve belediye başkanlarıyla sağlayabiliriz. Bizim adaylarımız belediye başkanlığı koltuğunda oturan ama gözü başka yerlerde olan isimler gibi değildir, olmayacaktır. AK Parti ve Cumhur İttifakı'ndan seçilecek belediye başkanlarımızın sizlerin arzu ettiği şekilde çalışacağının teminatını bizzat veriyoruz. Şehrilerimize verdiği sözü yerine getirmeyen, vatandaşlarımızı hak ettiği hizmetlerle buluşturmayan başkanlardan hesap sormak boynumuzun borcudur. 31 Mart'ta hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Önümüzdeki sayılı günleri öyle bir değerlendireceğiz ki, kapısı çalınmadık, gönlü kazanılmadık hiçbir insanımızı bırakmayacağız. Adaylarımız ve teşkilatımızla gece gündüz sahada olacağız. Bunları yaparken maruz kalacağımız yalan ve iftiraları ifşa edeceğiz. İzmir'den öyle bir ses verin ki 80 vilayetten duymayan kalmasın. Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız, kararlı mıyız, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Seçim gecesi Türkiye haritasını Cumhur ittifakı renkleri ile boyuyor muyuz?

İZMİR'DEN DENİZE DÖKMEKLE BİTMEDİ 

İzmir'in de içinde yer aldığı Marmara ve Ege Bölgesi bu topraklarda bin yıllık varlığımızın ilk temellerinin atıldığı yerlerdir. Pek çok medenşyete ev sahipliği yapan bu kadim toprakları bin yıldır vatanımız olarak muhazafa etmek için çok çalıştık. Osmanlının yıkılışının ardından işgal acısını yaşayan bu  topraklarda verdiğimiz milli mcücadele bir daha böyle bir felaket ile karşı karşıya gelmeme irademizin sembolüdür. Mücadelemiz düşmanı İzmir'den denize dökmekle bitmedi. İzmir'den denize dökmekle bitmedi. Milli mücadeleyi zafere ulaştırıp Cumhuriyeti kurduktan sonra başlattığımız demokrasi ve kalkınma hamlelerinin önü çeşitli yol ve yöntemlerle kesildi. Tek parti faşizmi maliyeti daha da arttırdı.  Ülkemizin başına 40 yıldır musallat edilen bölücü terör beslası da bu milleti esir etme girişimin bir parçasıdır. FETÖ'nün darbe girişimleri de aynı projenin bir başka yüzüdür. Vesayetin ayak oyunlarıyla, darbeyle, siyasi ve sosyal kaos girişimleri ile bu ülkenin en güzel yılları heba edildi. Bu kirli oyunu kuranların gayesi Türkiye'nin büyümesine, güçlenmesine, zenginleşmesine mani olarak yeniden bölgesel ve küresel bir aktör hale gelmesini engellemektir. Emperyalist güçler içerideki maşaları daima buldular. Kimi bilerek kimi bilmeyerek bu senaryolarda rol üstlenenler hak ettiklerini aldılar. Buna karşılık milletimiz İzmir sevdalısı Rahmetli Menderes başta olmak üzere demokrasi ve kalkınam mücadelesi veren kendi adamlarının hatıralarını da kalbine yerleştirdi. AK Parti böyle zorlu bir dönemin ardından ülkeyi yönetme sorumluluğu üstlendi. Akıl ve vicdan sahibi herkes AK parti dönemini kalkınma mücadelesinin zirvesi olduğunu kabul eder.

"18'İNCİ İMTİHANA HAZIRLANIYORUZ"

Milletimiz 1970'li yıllardaki ideolojik kavgalardan, 1980'deki darbeden, 1990'lardaki siyasi istikrarsızlıktan bunaldığı için 2002'de AK Parti'yi tek başına iktidara getirerek bir nefes almak istedi. Vatandaşa verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışma yanında ülkenin yakasından düşmek istemeyen vesayet güçlerine karşı yürüttüğümüz mücadele ile geçti. .Ardından FETÖ ve PKK devreye sokularak devlet ele geçirilmek istendi. Bu alçak saldırılara göğsümüzü siper ettik. Demokratik atılımlarımızı, kalkınma hamlelerimizi, eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye her alanda başlattığımız yatırım seferberliğini hiç aksatmadan sürdürdük. Asırlık ihmalleri telafi etmekle 2023 hedeflerini hayata geçirmekle kalmadık. Türkiye yüzyılına giden yol taşlarını da döşedik. Tüm bu süreçte halk oylaması ile tam 17 defa milletimizin huzuruna çıktık. Her biri tarihi bir imtihan olan seçimlerin tamamından birinci olarak çıkmayı başardık. Şimdi 18. seçimimize 18. imtihanımıza hazırlanıyor. İnşallah milletimizin desteği ile hu seçimi de başarı ile tamamlayarak Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüzü hızlandıracağız. 

"İZMİR'İ İHMAL EDENLERDEN HESAP SORACAĞIZ"

İzmir'in bu seçimlerde kendisini yıllardır ihmal edenlerden hesap soracağına, tercihini gerçek belediyecilikten yana yapacağın yürekten inanıyorum. Türkiye artık yarım asır öncesinin Türkiyesi değil. Altyapı eksiklerini tamalayan, siyasi ve ekonomik bağımsızlığını sağlayan Türkiye'nin bölgesel ve küresel sorumlulukları artıyor. Genişleyen siyasi etki alanımız hacim ve miktar olarak büyüyen ekonomik ilişkilerimiz, canlanan kültürel mirasımız yani güçlenen Türkiye tercihi sebebiyle dünyada olan biten hiçbir meseleye arkamızı dönme lüksüne sahip değiliz. Rusya-Ukrayna savaşının barışla sonuçlanmasını için gösterdiğimiz gayretin gerisinde bir hakikat var. Balkan ve Kfakaslarda yaşanan her gelişmeye dikkat kesilmesinin gerisinde bu hakikat var. geniş bir coğrafyada kurduğumuz kapsamlı ilişkiler ağının gerisinde bu hakikat var. Gazze'deki Filistinlere yapılan zulümlere karşı en üst perdeden gösterdiğimiz tepkinin gerisinde de aynı hakikat var. Uluslararası Adalet Divanı'nın dün aldığı karar, dünya 5'ten büyüktür haykırışımızın adeta bir sedasıdır. İsrail'i bir kere daha uluslararası toplumun ve kurumların sesine kulak vererek saldırılarını bir an önce durdurmaya çağırıyoruz. Tüm bu gerçeklere rağmen Türkiye'nin sadece kendi topraklarından ibaret bir güç olmadığını hala anlamayanlar var. Biz kendi topraklarımızla sınırlı kalsaydık bizi bu coğrafyadda 40 defa göndermişlerdir. Türkiye defalarca yerle yeksan olmalarına yol açacak badireleri atlatmayı başarabiliyor. Her kim aksini iddia ediyorsa emin olun ardında ya bir ihane ya bir gaflet vardır. Biz kimin ne dediğine depğğil, milletimizin ne sitedğine bakacağız.

İZMİR KÖRFEZİ'NİN HALİ NEDİR? 

Türkiye Yüzyılının inşasını da aynı anlayış ile yürüteceğiz. İzmir'in bize vereceğiz desteği çok önemli görüyoruz. İzmirli ile aramıza kimseyi sokmadık, sokmayacağız. Ne İzmir ne de İzmirlilik kimsenin tekelinde değildir. Bu şehre aşk ile hizmet eden herkes İzmirlidir. Aksini söyleyenler İzmir'e en büyük kötülüğü yapanlardır. Bu iddia ile eser ve hizmet yerine istismar peşinde koşarak ortada dolaşanların gayesi şehri ihmal ederek İzmirlilere yaptıkları ihanetin ve boğazlarına kadar battıkları yolsuzlukların üzerini örtmektedir. İzmir körfezinin hali nedir ya? Kokudan geçebiliyor muyuz? Belediye Başkanı olmadan önce Haliç böyleydi. Haliç'i bu pisliklerden hamdolsun biz kurtardık. Şu andaki zat göreve gelince Haliç eski haline dönmeye başladı. İzmir'in hali ortada. Şu güzelim Körfezi önce kokutup, sonra kimyasal madde ile kokuyu bastırmaya çalışanların bu şehre verecekleri hiçbir şey yoktur.

"ECDADA VE DEĞERLERİMİZE KÜFRETMEK..."

Gençler İzmir halkını tıpış tıpış sandığa gidip, kendilerine oy verecek gurüh olarak görenler bu şehrin insanlarının gönlünü kazanmak için neden uğraşsınlar ki? Biz İzmir'e efendi olmaya değil, hizmetkarı olmaya talibiz. Konak Tünelini bu anlayışla açtık. Deprem konutlarını bu anlayışla yaptık. Bunlarda darbecilikte övünmekte, bölücü örgütün güdümündeki partiye şehri peşkeş çekmeye, ecdada ve insanımızın değerlendirine küfretmeye kadar her türlü rezillik var. Tüm bu rezilliklerini Atatürk'ün silüeti altında gizleyeceklerini sananlar 31 Mart'ta hak ettikleri dersi alacaklardır.

"HAMZA DAĞ İZMİR'E EMANET"

Büyükşehir Adayımız Hamza Dağ, gençllik kollarından beri birlikte yol yürüdüğümüz, partimizin her kademesinde İzmir'e ve ülkesine hizmet etmiş bir kardeşimizdir. İzmir'i karış karış bilen, İzmirlinin derdiyle dertlenen bu kardeşimizi sizlere emanet ediyoruz. Uzun yıllardır gereksiz tartışmalar, vizyonsuz yöneticiler, istismarcı siyasetçiler elinde heder olan İzmir Hamza Dağ ile tarihi bir atılım içine girecektir. Derdi İzmir olan herkesi Hamza Kardeşimizin yanında yer alamay davet ediyorum. Cumhurbaşkanınız olarak bende tüm imkanlarımızla İzmir'i ayağa kaldırmak için her zaman olduğu gibi seferber olacağız."

ELİTAŞ: "İZMİR TÜRKİYE'NİN GÜZELLİKLERİYLE KAVUŞACAK"

Programda konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ise şunları söyledi;

“Türkiye genelinde olduğu gibi iktidarımızı inşallah İzmir'de de yerelde de iktidara kavuşabilmesi için İzmir'in AK belediyeciliğe kavuşabilmesi için, içinizden büyüyen evladınız, kardeşiniz Hamza Dağ'ı, belediye başkanlığına taşıyabilmek için toplanıyoruz. Havaalanından bu tarafa gelirken yıllar önce ticaret yaparken gördüğüm İzmir’le,20 sene sonraki İzmir arasında devlet yatırımlarından başka bir yatırımı görmek mümkün değil. İzmir maalesef bugüne kadar geçen 25 yıllık süre içerisinde belediye yatırımlarından, belediye hizmetlerinden, genel hizmetlerinden maalesef faydalanamamış olarak mümkün değil. İnşallah önümüzdeki süreçte belediye başkanımızı seçtiğimizde 30 ilçemizin 30’unda da Cumhur İttifakı iktidarı geldiğinde inanıyorum ki İzmir artık Türkiye ile Türkiye'nin güzellikleriyle kavuşacak. İzmir 31 Mart’ta kucaklaşmaya hazır mı? Gençlerimizi AK Parti ile tanıştırmaya, gençlerimizi kucaklamaya hazır mıyız?” 

30 İLÇEDE ADAYLAR

İzmir'in 30 ilçesinde Cumhur İttifakı adayları belli oldu. 5 ilçede MHP adayları, 25 ilçede de AK Partili isimler seçime girecek.

Cumhur İttifakı'nın 30 ilçede aday göstereceği belirtilen adayları şöyle:

Aliağa: SERKAN ACAR - MHP ADAYI

Balçova: EROL EROĞLU

Bayındır: UĞUR DEMİREZEN

Bayraklı: BİLAL KIRKPINAR

Bergama: SADIK DOĞRUER

Beydağ: HÜSEYİN AY

Bornova: CEVDET ÇAYIR

Buca: ADNAN ÖZTEKİN

Çeşme: ESAT TANIK - MHP ADAYI

Çiğli: MURAT GÖKÇEKAYA

Dikili: SEMA AKINCI - MHP ADAYI

Foça: TANER ACAR - MHP ADAYI

Gaziemir: DENİZ DOĞAN

Güzelbahçe: GÜMÜŞ SAİME BUCAKLIOĞLU

Karabağlar: MEHMET SADIK TUNÇ

Karaburun: EYÜP KAYKAÇ

Karşıyaka: İSMAİL ÇİFTÇİOĞLU

Kemalpaşa: GALİP ATAR

Kınık: SAMİ MOLLA AHMET

Kiraz: SALİHA ÖZÇINAR

Konak: CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI

Menderes : SİNAN AKDENİZ

Menemen: AYDIN PEHLİVAN

Narlıdere: MURAT SARMAN

Ödemiş: ALİ HADİM

Seferihisar: AHMET AYDIN

Selçuk: ZEYNEL BAKICI

Tire: ARİF DEMİRKAN - MHP ADAYI

Torbalı: ÖZGÜR ERMAN ÇAĞLAR

Urla: TARKAN BAKIRLI

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası