Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı Gül: Sorunun çözümü için çok büyük bir politik kararlılık şart

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'deki kimyasal silahların temizlenmesini desteklediklerini söyledi. Bu işin birinci safhası olduğunu bir de işin ikinci safhası bulunduğunu dile getiren Gül, "Kimyasal silah kullanılmamış olsa da Suriye'de...
Cumhurbaşkanı Gül: Sorunun çözümü için çok büyük bir politik kararlılık şart
Haberler / Güncel
16 Eylül 2013 Pazartesi 16:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'deki kimyasal silahların temizlenmesini desteklediklerini söyledi. Bu işin birinci safhası olduğunu bir de işin ikinci safhası bulunduğunu dile getiren Gül, "Kimyasal silah kullanılmamış olsa da Suriye'de hiçbir şey yok gibi bir tavır içerisine girmemek lazım. Kimyasal silahların kesin kez Suriye'den çıkarılacak şekilde kararlı bir çalışma yapılırken diğer taraftan sorunun çözümü için çok büyük bir politik kararlılığın olması şarttır." dedi.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Çankaya Köşkü'nde Benin Büyükelçisi Moise Tchando Kerekou tarafından güven mektubu sunuldu. Öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Gül, Amerika ile Rusya'nın Suriye'deki kimyasal silahların temizlenmesine yönelik vardıkları anlaşmayı değerlendirdi.

    "Bundan bizim memnun olmazı gerekiyor. Bizim komşu ülkemizde bin ton kimyasal silah olduğu söyleniyor. Bunların Suriye'den temizlenmesine en çok biz seviniriz." diyen Gül, şöyle devam etti: "Bunun için bunu desteklemek lazım ve destekliyoruz da. Bu işin birinci safhası. Bir de işin ikinci safhası var. O da şu: Kimyasal silah kullanılmamış olsa da Suriye'de 'hiçbir şey yok' gibi bir tavır içerisine girmemek lazım. Kimyasal silahların kesin kez Suriye'den çıkarılacak şekilde kararlı bir çalışma yapılırken diğer taraftan sorunun çözümü için çok büyük bir politik kararlılığın olması şarttır."

    Yaptırımlar konusunda net bir tutumun olup olmadığına ilişkin bir soruya da Gül, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki kararların nasıl çıktığını, çok büyük perde arkası pazarlıklar var. Her kesime, her cümle üzerinde çok ciddi, herkesin kaygılarını ayrı ayrı giderecek veya karşılayacak yazılımlar söz konusudur. Dolayısıyla bunlar çıkmadan bir şey söylemek mümkün değil. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi içinde değiliz, ayrıca daimi üye değiliz. Ama komşu ülke olarak olup bitenlerden en çok etkilenen biz olduğumuz için şüphesiz ki çok ciddi bir şekilde bizi Güvenlik Konseyi'nin dinlemesi gerekir." karşılığını verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası