Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı'na 'Yakın' tepki

AK Parti İzmir eski Milletvekili Nesrin Ulema’nın ağabeyi ve İl Genel Meclisi eski üyesi emekli Binbaşı Ali Fuat Yakın, sosyal medya hesabından zehir zemberek açıklama yaptı. Sosyal medyadan zehir zemberek açıklama
Cumhurbaşkanı'na 'Yakın' tepki
Haberler / Politika
26 Ekim 2017 Perşembe 09:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Halide DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- AK Parti İzmir eski Milletvekili Nesrin Ulema’nın ağabeyi ve İl Genel Meclisi eski üyesi emekli Binbaşı Ali Fuat Yakın, sosyal medya hesabından zehir zemberek açıklama yaptı.

BENİ, OYUMU YOK SAYAN, NAZARIMDA DA YOK HÜKMÜNDE OLUR

İki mesaj paylaşan Ali Fuat Yakın, ilk mesajında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği belediye başkanlarını kast ederek, seçilmiş siyasilerin gerekçe gösterilmeden görevden el çektirilmesinin demokrasiye uygun olmadığını söyleyerek, Cumhurbaşkanı'nın bu tutumuyla kendi nazarında artık yok hükmünde olduğunu belirtti.

NE SANA NE DE PARTİNE BİR DAHA OY VERMEM

Yakın mesajında, bundan sonra ne Cumhurbaşkanı'na ne de AK Parti’ye bir daha oy vermeyeceğini deklare etti ve şöyle dedi: “Benim oy verdiğim Başbakan'ı, belediye başkanını bana gerekçesini söylemeden sen değiştirecek isen, ne sana ne de partine bir daha oy vermem. Türkiye atanmışlarla yönetilecekse, bunun gerekçesi de REİS böyle uygun gördü olacaksa, kusura bakmayın. Beni, oyumu yok sayan, benim nazarımda da yok hükmünde olur.”

HEM TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR DİYECEKSİNİZ HEM DE…

AK Parti’de uzun yıllar kadın kolları başkanlığı yapmanın yanı sıra, iki dönem milletvekilliği yapan, aynı zamanda Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini de yürütmüş olan Nesrin Ulema'nın ağabeyi emekli Binbaşı Ali Fuat Yakın, ikinci paylaşımında da, eleştirilerini sürdürerek, FETÖ terör örgütü mensubu olmakla suçlanan seçilmiş siyasilerin yargıya teslim edilmek yerine istifaya zorlanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

SEÇİMLE GELEN SİYASİLER SEÇİMLE GİTMİYORSA NE HUKUK DEVLETİ NE DE DEMOKRASİDEN SÖZ ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR

Ali Fuat Yakın, bu düşüncesini mesajında şu şekilde dile getirdi:

“Hem, Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir diyeceksiniz, hem de FETÖ’cü olmak, bylock kullanmak ile itham edilen bir kısım seçilmiş siyasileri istifaya zorlayacak, istifa etmez iseniz görevden alınacaksınız diyerek, aba altından sopa göstererek tehdit edeceksiniz.

Seçimle gelen siyasiler, seçimle gitmiyorlarsa, yasalara aykırı hareket edenler, yargıya teslim edilmek yerine istifaya zorlanıyorsa, kusura bakmayın ama ne hukuk devleti ne de demokrasiden söz etmek mümkün değildir.”

NESRİN ULEMA, AĞABEYİNİN MESAJLARI NEDENİYLE SEÇİLEMEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı attığı mesajlarla eleştiren Ali Fuat Yakın, daha önce de Başbakan Binali Yıldırım ile mevcut AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’a yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Hatta bir dönem daha milletvekili olmayı isteyen Nesrin Ulema’nın, ağabeyi Yakın'ın eleştirileri nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım tarafından aday listesinde beşinci sıraya çekilerek, seçilme şansının ortadan kaldırıldığı ileri sürülmüştü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası