Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanlığı genelgesi: Kamuda esnek çalışmaya dönüş

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'yle, kamu kurum ve kurulus'larında, uzaktan ve do'nu's'u'ml? c'alışma gibi esnek c'alışma yo'ntemleri uygulanabilecek.
Cumhurbaşkanlığı genelgesi: Kamuda esnek çalışmaya dönüş
Haberler / Güncel
26 Ağustos 2020 Çarşamba 09:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Covid-19'a yönelik tedbirler kapsamında kamu kurum ve kurulus'larında c'alıs'anlara uzaktan c'alıs'ma, do'nu's'u'ml? c'alıs'ma gibi esnek c'alıs'ma yo'ntemleri uygulanabilecek. 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Kamu C'alıs'anlarına Yo'nelik Tedbirler konulu genelge yayımlandı. 

Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Covid-19 salgınının yayılımının en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mu'cadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yo'nelik faaliyetleri zafiyete ug'ratmama ve kamu hizmetlerini aksatmama s'artıyla çalıs'tırılma bic'imine bakılmaksızın kamu kurum ve kurulus'larında c'alıs'anlara uzaktan c'alıs'ma, do'nu's'u'ml? c'alıs'ma gibi esnek c'alıs'ma imkanı sağlanacak.

Buna dair usul ve esaslar Cumhurbas'kanlıg'ı, bag'lı, ilgili ve ilis'kili kurum ve kurulus'ları ic'in u'st yo'netici; bakanlıklar, bag'lı, ilgili ve ilis'kili kamu kurum ve kurulus'ları ic'in bakan; tas'ra tes'kilatları, (bakanlıklarca belirlenmemi? ise) ile mahalli idareler, bag'lı kurulus'ları ile mahalli idare birlikleri ic'in ilgisine go're vali veya belediye bas'kanı; dig'er kamu kurum ve kurulus'ları ic'in u'st yo'netici tarafından belirlenecek. 

DÖNÜŞÜMLÜ ÇALIŞANLAR GELMEDİKLERİNDE İDARİ İZİNLİ SAYILACAK

Söz konusu bu yetki ise devredilebilecek. Bu kapsamda do'nu's'u'ml? c'alıs'anlar fiilen go'reve gelmedikleri su're zarfında ise idari izinli sayılacak.

Genelge kapsamında esnek c'alıs'ma yo'ntemlerinden faydalanan c'alıs'anlar ile idari izinli sayılanlar bu su'rede istihdamlarına esas go'revlerini fiilen yerine getirmi? sayılacak. 

Uzaktan veya do'nu's'u'ml? c'alıs'anlar ile go'rev yerinde c'alıs'anlar hizmetin yu'ru'tu'lmesi sorumlulug'u ac'ısından es'it olacak. Uzaktan veya do'nu's'u'ml? c'alıs'anlar ile idari izinli sayılanların mali, sosyal hak ve yardımları ile dig'er o'zlu'k hakları saklı olacak.

I'dari izinliler, uzaktan veya do'nu's'u'ml? c'alıs'anlar amirlerinin izni dıs'ında go'rev mahallerinden ayrılamayacak ve hizmetine ihtiya? duyulanlar çağrıldıkları anda go'revlerine do'nmek zorunda olacaklar. (AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası