Ege Postası
Geri

Cumhuriyet Mahallesi itirazlarına meclisten veto

Karşıyaka Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay idaresinde gerçekleştirildi. Oturumda, Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan 1. Etap 1/100 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planında vatandaşların “yerleşik konut alanı, bitişik nizam 4 katlı” yapılaşma koşuluna yaptığı itirazları gündeme geldi. Planlara yapılan itirazlar mecliste oybirliğiyle reddedildi.
Cumhuriyet Mahallesi itirazlarına meclisten veto
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Temmuz 2022 Çarşamba 18:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay idaresinde gerçekleştirildi.

Oturumda, Karşıyaka Belediyesi’nin elektrik enerjisi öz tüketimini karşılamak ve bu kapsamda belediyenin enerji giderlerini azaltmak için mülkiyeti belediyeye ait olan bir taşınmazda Güneş Enerji Santrali kurulmasına ilişkin önerge ve bu projenin hayata geçirilmesi için İller Bankası’ndan kredi alınması önergesi gündeme geldi.

Bu kapsamda; belediyenin fotovoltaik güneş enerjisi sistemi kurulmasına uygun olan taşınmazların çatılarına GES kurulması önergesi ve gerekli sistemlerin kurulumu için gerekli maliyetin karşılanması adına İller Bankası’ndan karşılanması amacıyla Başkan Tugay’a yetki verilmesi önergesi doğrudan oylandı.

Belediyenin temiz enerji için mecliste getirdiği GES ve kredi önergeleri meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi.

‘CUMHURİYET’ İTİRAZLARINA RET

Öte yandan; mecliste Karşıyaka’nın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan cumhuriyet Mahallesi planlarına, askı sürecinde yapılan itirazlar da gündeme geldi. 

Oturumda görüşülen ve Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan 1. Etap 1/100 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planında vatandaşların “yerleşik konut alanı, bitişik nizam 4 katlı” yapılaşma koşuluna yaptığı itirazlarına ilişkin komisyonların kararı meclis üyelerine sunuldu.

Komisyonlarda oybirliği ile reddedilen itirazlar, meclis üyelerince de oybirliğiyle reddedildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası