Ege Postası
Geri

Cumhuriyet'in 100'üncü yıl coşkusu İzmir'in ilçelerini sardı

Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü İzmir'in tüm ilçelerinde coşku ile kutlandı.
Cumhuriyet'in 100'üncü yıl coşkusu İzmir'in ilçelerini sardı
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Ekim 2023 Pazartesi 10:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet'in 100'üncü yılı İzmir'in her yerinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Kent genelinde başlayan heyecan bütün İzmir'i sardı.

İŞTE İLÇE İLÇE KUTLAMALAR

Narlıdere 100.yılda Cumhuriyet ateşi ile aydınlandı

Narlıdere, Cumhuriyet’in ilanının 100. yıl dönümünü coşkuyla kutladı. 29 Ekim Korteji ve Fener Alayı ile Narlıdere sokaklarının Cumhuriyet ateşi ile aydınlandığı gecede konuşan Belediye Başkanı Ali Engin, “Cumhuriyet her zaman daha ileriye gitmektir, barıştır, zenginliktir. Söz veriyoruz, Atatürk’ün yolundan asla dönmeyeceğiz. Bizler; düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesillerle Cumhuriyetimize sahip çıkmaya devam edecek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma ülkümüzden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ise Cumhuriyetin kimsesizlerin kimsesi olduğunu ifade ederek, Atatürk devrimlerine sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi.

Foça'da Cumhuriyetin 100. Yılı coşkusu

Foça’daki Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları büyük coşkuya sahne oldu.Kutlamalar kapsamındaki törenlere, fener alaylarına ve konserlere yüzlerce vatandaş katıldı. Yüreklerden taşan Cumhuriyet coşkusu Foça’da doyasıya yaşandı.

Kınık’ta Cumhuriyet’in 100’üncü yılı 5 gün kutlandı

Kınık’ta Cumhuriyet’in ilanının 100. yılı 5 gün boyunca coşkuyla kutlandı. Kınık Belediyesi Cumhuriyetin ilanının 100. yılı nedeniyle 5 gün boyunca süren kutlama programı düzenledi. İzmir Kınık’ta gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde ünlü sanatçı Zara da sahne aldı.

Balçova’da 100. yıla yakışan kutlama

Ulusal Bayramların büyük bir coşkuyla kutlandığı İzmir Balçova’da Cumhuriyet’in 100. yaş kutlamaları caddelere, balkonlara sığmadı. Sevdamız Cumhuriyet Kortejine katılan binlerce Balçovalı, ellerinde bayraklarıyla Ata Caddesinde bağımsızlık marşları söyleyerek yürüdü. Yürüyüşün ardından Özlem Büyükburç ve Emek Uysal’ın katıldığı konserde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün görüntüleri eşliğinde söylenen şarkılarla vatandaşlar Cumhuriyet Sevdasını doyasıya yaşadı.

Seferihisar fener alayıyla aydınlandı

Seferihisar'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen fener alayı ile 29 Ekim coşkusu doruğa çıktı. Binlerce Seferihisarlı, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Bornova’da coşkulu 29 Ekim

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı Bornova’da törenlerle kutlandı. Hükümet Konağı’ndaki tebrikat töreni ile başlayan kutlamalar, Bornova Şehir Stadı’nda vatandaşların yoğun katılımıyla devam etti. 100’üncü yıl coşkusu Cumhuriyet Şeref Yürüyüşü’yle tüm Bornova’ya yayıldı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve 57. Topçu Tugayı Komutanı Tuğgeneral Halil Ünver ile birlikte halkı selamladı.

Güzelbahçe’de 100. Yıl coşkusu

Güzelbahçe Belediyesi, Cumhuriyet’in 100.yılı coşkusu dolu dolu yaşandı. 29 Ekim haftası resim sergileri, söyleşi, şenlikler ve gösterilerin ardından 29 Ekim günü Cumhuriyet’in 100. Yılında coşku zirveye çıktı.

100. yıl coşkusu bir kez de Bilge Çınarlar’dan yükseldi

Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı onuruna anlamlı bir etkinliğe imza attı. Merkezde şair-yazar Hidayet Karakuş’un katılımıyla ‘Yüzyıllık Çınar Cumhuriyet’ başlıklı bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bugün Cumhuriyeti’n kuruluşunun 100. yılını kutluyoruz. Geçmişten bugüne taşıdığınız enerjiniz, Cumhuriyet değerlerine bağlı yetiştirdiğiniz evlatlarınız, ülkemize kattığınız değerler için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Selçuk’ta coşku tavan yaptı

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılında Selçuklular, fener alayı için saat 19.23’te Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. Selçuk Belediyesi Gençlik Bandosu eşliğinde düzenlenen fener alayında, her yaştan Selçuklu ellerinde bayraklar ve meşalelerle kent sokaklarında yürüdü. 100. yıl coşkusunu marşlarla kent sokaklarına taşıyan fener alayı, pazar yerinde son buldu. Burada sahneye çıkan çocuklar “Andımız”ı okudu.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Cumhuriyetin 100. yılına özel yaptığı konuşmada, 100. yılı her şeye rağmen umutla ve kararlılıkla kutladıklarını belirterek, “Bugün; ne istediğimizi biliyorsak, yılmıyorsak, korkmuyorsak bunu bir çift mavi gözün öngörüsüne borçluyuz. Atamızın gençliğe hitabesini kendisine şiar edinenler olarak birinci vazifemizin ‘Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek olduğunu’ bilenleriz biz. Her şeye rağmen Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Çocuklarımızın geleceği için, gençlerimizin bu ülkeden vazgeçmemesi için, çiftçilerimizin toprağı, işçilerimizin emeği, kadınlarımızın özgürlüğü için Cumhuriyetimize sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in ardından Suavi, sevilen birçok şarkı ve türküyü Selçuklular ile birlikte seslendirdi. Şarkılarını söylerken vatandaşlar ile de sohbet eden Suavi, barış vurgusu yaptı.

Cumhuriyet'in 100. Yılı Beydağ'da kutlandı

Beydağ Belediyesi, Cumhuriyet'in ilanının 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla fener alayı ve sahne etkinlikleri düzenledi. Program, Şehit Üsteğmen Mehmet Sakallı İmam Hatip Lisesi önünden Kurtuluş Parkı’na gerçekleştirilen fener alayı ile başladı. Yürüyüşe Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar yanı sıra ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle marşlar eşliğinde yürüyen kalabalık, renkli görüntüler oluşturdu. Korteje Türk bayrakları ile atlar da eşlik etti. 2 Eylül Kurtuluş Parkı'nda düzenlenen Fondip konseriyle de coşku ikiye katlandı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası