Ege Postası
Geri

“Cumhuriyet'in Sanatçıları” karma sergisi Karabağlar'da

Karabağlar Belediyesi Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yılı öncesinde büyük bir sanat etkinliğine ev sahipliği yaparak, Anadolu Sanatını Yaşatma ve Geliştirme Derneği (ASDER) ve Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği'nin ortaklaşa düzenlediği “Cumhuriyet'in Sanatçıları”adlı karma sanat sergisini sanatseverlerle buluşturdu.
“Cumhuriyet'in Sanatçıları” karma sergisi Karabağlar'da
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Ekim 2015 Çarşamba 09:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Karabağlar Belediyesi sergi salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, belediye meclis üyeleri, Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi Mehmet Aslan, ASDER yöneticileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Cumhuriyet vurgusu yaptı
Birbirinden güzel 100'e yakın eserin sergilendiği etkinlikte açılış konuşmasını yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, böylesine güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, kültür ve sanat çalışmalarını toplumun geneline yayma görevlerinin olduğunu vurguladı. Başkan Selvitopu, "Cumhuriyet'in bizlere hediye ettiği en önemli etkinliklerden bir tanesi de kültür ve sanat etkinlikleridir. Ülkemizde kültür ve sanat Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından da her zaman teşvik edilmiş ve gelişmesi için desteklenmiştir. Bugün sanatın birçok dalında çok başarılı sanatçılarımız var, bunların temelinde de Cumhuriyet'in felsefesi vardır. Bizlerinde amacı bunu dahada geliştirerek ileriye taşımak temel anlayışımızdır. Bizlere düşen kültür ve sanat faaliyetlerini tüm topluma yaymaktır. Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yılını kutlayacağız, umarız ki bu Cumhuriyet Bayramı Türkiye'ye daha aydınlık günler getirmenin habercisi olur, ülkemizde ki kara bulutlar dağılır. Bu ülkenin insanlarına ışık lazım, aydınlık günler lazım.  Çocuklarımıza,geleceğimize bu lazım. Bu ışığı yayacak olan tabi ki kültür sanat insanları. Onları desteklemeliyiz. Söyleyecek çok şey var ama söyleyeceklerimizi kültür sanat insanları resimleri, karikatür, romanlarıyla, müzikleriyle birçok dalda söyleyecekler ve gelecek kuşaklara anlatacaklar, buna da hiç bir güç engel olamayacak." dedi.



Büyük beğeni topladı
Karikatürcüler Derneği ve ASDER yöneticileri de hazırlamış oldukları ortak sergiyi sanat severlerin beğenisine sunduklarını belirterek, bu eserlerin gelecek nesillere örnek olmasını dilediklerini söylediler.
Düzenlenen 'Cumhuriyet'in Sanatçıları' adlı karma sergisinde, ahşap oyma, ahşap yakma, kağıt rölyef, ebru çalışmaları ve kağır telkari sanatlarının ince örnekleri sunuldu. Karikatürcüler Derneği'nin hazırladığı 1910 ve 1973 yılları arasında Türk karikatürcülerin çizdiği karikatürler de ilgi gördü. Ayrıca salonda kurulmuş olan mini atölyede, Aykut Aytekinli'nin ustalığında “naht sanatı” (ahşap oyma) ve Cihat Erdener'in ustalığında da “ahşap yakma” çalışmaları da büyük ilgi gördü. Ayrıca sergiyi gezen Başkan Muhittin Selvitopu ve sanatseverler, Cumhuriyet temalı eserleri beğendiler. 

Etkinlikler devam edecek
Karabağlar Belediyesi'nde sergilenen eserler 14 Kasım'a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak ve atölye çalışmalarıyla da sergiye renk katılacak.
Etkinlik kapsamında yapılacak olan atölye çalışmaları ;
Zeynep BULUT       Ebru Çalışması                                  02.Kasım.2015  14.00 - 16.00
Eda ANI                    Kağıt Rölyef                                      04.Kasım.2015   14.00 - 16.00
Hasan VAR               Bakır İşleme                                      06.Kasım.2015   14.00 - 16.00
Çocuklarla Quilling (Kağıt Telkari) Çalışması                  11.Kasım.2015   14.00 - 16.00
Mehmet Aslan -  Çocuklarla Kilden Heykel Çalışması - 03.Kasım.2015  14.00 - 16.00





 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası