Ege Postası
Geri

Çuvalcı General aşkını tercih etti

CIA Başkanı istifa etti. CIA Başkanı David Petraeus, yaşadığı evlilik dışı ilişkiyi gerekçe göstererek görevinden istifa etti.
Çuvalcı General aşkını tercih etti
Haberler / Güncel
10 Kasım 2012 Cumartesi 10:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA- Petraus, Türk askerlerinin başına çuval geçiren komutan olarak biliniyordu. ABD Merkezi Haberalma Örgütü (CIA) Direktörü David Petraeus, görevinden istifa etti.

Evlilik dışı ilişkide bulunduğunu kabul eden Petraeus, Başkan Barack Obama'ya gönderdiği dilekçesinde, istifasını kabul etmesini istedi.

Petraeus, CIA'ye gönderdiği mektupta ise 37 yıldır evli olduğunu, evlilik dışı ilişkiye girerek, ''Büyük bir sağduyusuzluk örneği'' sergilediğini belirtti. Davranışını bir eş ve CIA gibi bir örgütün lideri için, ''Kabul edilemez'' olarak niteleyen Petraeus, Başkan Obama'nın büyük bir incelikle istifasını kabul ettiği yazdı. Petraeus, Afganistan'daki NATO güçlerinin komutanı olarak görev yaptıktan sonra Eylül 2011'de CIA'in başkanlığa atanmıştı. Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Başkan Obama'nın, Petreaus'un istifa ederek son derece onurlu davrandığını düşündüğünü söyledi.

Ulusal İstihbarat Başkanı James Clapper ise Petraeus'un istifasını büyük kayıp olarak değerlendirdi.(Ntvmsnbc)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası