Ege Postası
Geri

DEM Parti İmralı Heyeti teröristbaşı Öcalan ile görüşmek üzere yola çıktı

DEM Parti İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Faik Özgür Erol'un, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Adası'na doğru yola çıktığı duyuruldu. İmralı heyeti, terör örgütü PKK’nin silah bırakma sürecine ilişkin hazırlanan 'çerçeve yasa'nın Meclis’ten geçmesinin ardından ilk kez İmralı’ya gidiyor.
DEM Parti İmralı Heyeti teröristbaşı Öcalan ile görüşmek üzere yola çıktı
Haberler / Politika
13 Eylül 2026 Pazar 15:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DEM Parti İmralı Heyeti, terör örgütü PKK'nin elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere yola çıktı.

İmralı Adası'na doğru yola çıkan heyette; DEM Parti Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, DEM Parti Milletvekili Mithat Sancar ve Asrın Hukuk Bürosu avukatı Faik Özgür Erol yer alıyor.

SON GÖRÜŞME 2 AĞUSTOS'TA GERÇEKLEŞMİŞTİ

DEM Parti İmralı Heyeti, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile son olarak 2 Ağustos tarihinde görüşmüştü. Heyet, ziyaretten bir gün sonra da Öcalan'ın mesajını paylaşmıştı.

Heyetin aktardığına göre, Öcalan, "Henüz her şey çözülmüş değildir. Ancak negatif yaklaşmayı gerektiren bir durum da yoktur. Önemli olan bu adımın doğru anlaşılması ve herkesin sürecin başarısı için sorumluluk üstlenmesidir" ifadelerini kullanarak 'çerçeve yasa'yı işaret etmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası