Ege Postası
Geri

DEM Parti MYK, olağanüstü toplanıyor: Eş Genel Başkanlardan açıklama

Kobani Davası’da karar sonrası, DEM Parti Eş Genel Başkanları Sincan Cezaevi Kampüsü Önünden açıklama yapıyor.
DEM Parti MYK, olağanüstü toplanıyor: Eş Genel Başkanlardan açıklama
Haberler / Politika
16 Mayıs 2024 Perşembe 17:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da yargılandığı Kobani Davası’nın 83'üncü duruşmasında, kararları açıklarken DEM Parti’den açıklama geldi.

"Kobani kumpas davasında rehin tutulan arkadaşlarımıza verilen cezalar bizleri yıldıramaz" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kobani Kumpas Davasında rehin tutulan arkadaşlarımıza verilen cezalar bizleri yıldıramaz. Demokratik siyasete darbe vuranlar şunu bilsin ki kumpaslarınızı çökerteceğiz, bizler kazanacağız, halklar kazanacak!”

Ayrıca, DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve bileşen partilerin eş başkanları, kararı sonrası bu akşam saat 18.00’de Genel Merkez'de olağanüstü toplanacak.

KÜRTLER VE DEVRİMCİLER BUGÜN CEZALANDIRILDI

Tuncer Bakırhan'ın konuya ilişkin açıklamaları şöyle: 

"Çetelerin, kent meydanlarında çakarlı araçlarla insanları katledenlerin serbest dolaştığı, Kürtleri asit kuyularında katleden JİTEM davalarının aklandığı bir süreçte Kürtler ve devrimciler bugün cezalandırıldı. Biz bu cezaları tanımıyoruz. Selahattinler, Figenler, Kürtlerin, Türklerin, kadınların, gençlerin yüreklerinde beraat etmişlerdir. Özgürlerdir. Bugün Sincan'da İstiklal Mahkemeleri'nin ruhu, 12 Eylül yargılamalarının ruhu tekrar hortlamıştır. Normalleşme, yumuşama mesajlarının verildiği bu süreçte, HDP, Kürt siyaseti, devrimciler, demokratlar siyaset sahnesinden silinmeye çalışılmıştır. 31 Mart'ta aslında bu adaletsiz düzene büyük bir cevap verildi. Bu cevabı almayanlar bugün Türkiye'nin geleceğine büyük bir kötülük yapmışlardır. Biz Kürtler, emekçiler, yoksullar, her zaman olduğu gibi dayanışarak bu kirli kararları boşa çıkaracağız. Arkadaşlarımızı bir gün muhakkak özgürleştireceğiz. Bu kararı verenler çok iyi bilsin, o günler uzak değil. Bu kara günde bu kararı verenleri lanetliyor, kararlarını tanımadığını belirtiyoruz."

"IŞİD lehine karar verildi"

Tülay Hatimoğulları'nın konuşması şöyle: 

"Faşizme geçit vermeyeceğiz. Bu karar IŞİD lehine verilmiştir. Bugün Sincan Adliyesi'nde bir hukuk katliamına tanıklık ettik. Arkadaşlarımız yüzlerce yılla cezalandırılmıştır. Bu bir yol ayrımıdır. İddianame nasıl saraydan yapıldıysa bu karar da aynı odaklardan gelmiştir. Türkiye'de yargı diye bir şey kalmamıştır. Şu an bir hukuki darbe, bir siyasi darbe daha gerçekleşmiştir. Yargılanan arkadaşlarımız bütün dünyanın vicdanında beraat etmiştir. İstiklal Mahkemeleri'nin ruhu hortladı."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası