Ege Postası
Geri

DEM Parti'den 'ötenazi' kararı: Belediyelerimiz uygulamayacak

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülen ve sokak hayvanlarının öldürülmesini de içeren tartışmalı yasa teklifine sert tepki gösterdi. Koçyiğit, "Hiçbir DEM Partili belediye, hayvanlara 'ötanazi' uygulamasını kabul etmeyecek ve uygulamayacak," dedi.
DEM Parti'den 'ötenazi' kararı: Belediyelerimiz uygulamayacak
Haberler / Politika
19 Temmuz 2024 Cuma 16:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Önceki gün başlayan ve sabaha kadar süren meclis görüşmeleri sonrasında yasa teklifinin ilk üç maddesi kabul edildi. Gerginliklerin ardından görüşmeler pazartesi gününe ertelendi. Koçyiğit, hayvanları koruma kanununda yapılması planlanan değişikliklere dair, "Böyle bir katliama ortak olmayacağız. Bu kararın çıkmaması için meclisteyiz ama çıktıktan sonra da toplu katliama varan yaklaşımı hiçbir belediyemiz uygulamayacak," şeklinde konuştu.

Amidahaber'den Zelal Sinayiç'in haberine göre, Grup Başkanvekili, DEM Partili belediyelerin örnek olacak çalışmalar üzerinde yoğunlaştığını belirterek, "Gerçekten hasta olanların, sokakta yaşayamayacak olanların barınaklarda, uygun koşullarda tedavi edilmesini sağlayacağız. Ayrıca, kısırlaştırma, aşılama ve yerinde yaşatma önemli. 5199 sayılı yasanın uygulanması için de çalışacağız," dedi.

Koçyiğit, yasanın meclisten geçmemesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını vurgulayarak, "Hayvan hakları savunucuları zaten sokakta pazartesine kadar direnecekler. Biz o yasanın bu haliyle geçmemesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız," ifadelerini kullandı. (T24 HABER)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası