Ege Postası
Geri

DEÜ Hastanesi’nde TİS krizi büyüyor… İşçiler iş bıraktı!

DEÜ’de Sağlık-İş Sendikası ile DEÜ Hastanesi yönetimi arasında devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması üzerine hastanede çalışan yüzlerce sağlık emekçisi uyarı amacıyla 1 saatlik iş bırakma eylemi yaptı.
DEÜ Hastanesi’nde TİS krizi büyüyor… İşçiler iş bıraktı!
Haberler / İzmir
8 Nisan 2025 Salı 13:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi’nde devam eden yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşı çıkmadı. İşçiler arasında örgütlü olan Türk-İş’e bağlı Sağlık-İş İzmir Şubesi ile hastane yönetimi arasındaki oturumlarda taraflar anlaşamadı.

BİN 245 İŞÇİ HAKKINI ARIYOR

TİS görüşmelerinin tıkanması ve arabulucu aşamasına gelinmesi üzerine sendika iş bırakma eylemi yaptı. Hastanede çalışan yüzlerce işçi sabah 1 saat geç iş başı yaptı.  Ocak'ta başlayan ve bin 245 işçiyi ilgilendiren TİS'te kazanılmış haklardan taviz isteyen hastane yönetimi, görev tanımları, terfi komisyonu, refakat izni başta olmak üzere birçok kazanılmış TİS maddelerinde de esneme yapmada ısrar ediyor.

Hastane bahçesinde toplanan ve müzik eşliğinde halay çeken sağlık emekçileri "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", “İş ekmek yoksa barış da yok” ve "Emekçiler burada yönetim nerede’ sloganları attı. 

SENDİKA: ZAM TEKLİFİ YÜZDE 6 EMEKÇİ AÇ KALSIN DİYORLAR

Eylemde açıklama yapan Şube Başkanı Özgür Arslan verilecek zammın yüzde 11 olduğunu belirterek “Üretimden gelen gücümüzü kullanarak emeğimizin önemini ortaya koyduk. Birinci altı ay için yüzde 11 zam önerdiler. Ama biz zaten yüzde 5’lik zammı Aralık ayında aldık. Yani yönetimin işçilere vereceği zam yüzde 6. Tefe, tüfe oranları ortadayken, her sabah yeni yeni zamlara uyanırken ve her şeye yüzde 50-60 zam gelirken biz verecekleri yüzde 6 ile nasıl geçineceğiz” dedi.
Sağlık-İş Sendikası İş Yeri Baş Temsilcisi Yusuf Sarp da, eylem sürecinin toplu sözleşme bağıtlanana kadar devam edeceğini ifade etti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası