Ege Postası
Geri

DEÜ acil servisine x- ray cihazı

İZMİR'de Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, hastanede güvenlik önlemlerini artırmak için DEÜ acil servis girişine X - Ray cihazı konuldu. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, sağlık çalışanlarına karşı son dönemde artan şiddetin önüne geçmek için bu tarz bir uygulamaya gittiklerini söyledi.
DEÜ acil servisine x- ray cihazı
Haberler / İzmir
11 Nisan 2013 Perşembe 19:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  DEÜ Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas sağlık çalışanlarına karşı şiddet olaylarına artması sonucu acil serviste görev yapan doktor ve hemşirelerin can güvenliğini artırmak için farklı bir yöntem buldu. DEÜ sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olayları ardından Tıp Fakültesi Başhekimi Prof.Dr. Mehmet Refik Mas, çareyi sağlık yönünden kritik hastaların getirildiği acil servisin girişine X-Ray cihazı konuldu. Servisin girişine konulan X-Ray cihazıyla hasta yakınları cihazdan geçiyor. Yanlarında kesici ve karşısındaki kişiye zarar verebilecek bir eşya taşıyıp taşımadıklarına bakılıyor. Acil servise getirilen hastalar ise X- Ray cihazından geçirilmiyor.

DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, Türkiye'de X-Ray uygulamasını ilk kez kendilerinin getirdiğini söyledi. Acil serviste güvensiz bir ortam olmasının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Başhekim Mas, "Tabi ki hastalarımı oradan geçirmiyoruz. Hastalarımızın yakınları bu cihazdan geçerek içeri girebiliyor. Çünkü artık kimseye güvenemiyoruz. Bir kişi silahla acil serviste bir çılgınlık yapabilir" dedi.

Son dönemde giderek artan doktora yönelik şiddetin inanca da ters olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Mas, "İnançlar bazında değerlendirirsek ölümün Allahtan geldiği bilmemiz gerekir. Bu noktada doktorun suçlanması bir tezatlığı doğuruyor. Hekime yönelik saldırıları anlamak imkansızdır. Doktora şiddet inançlara terstir" diye konuştu. (DHA)



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası