DESEM’de 9-13 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlenecek eğitim programına sektör temsilcileri ile mühendis ve öğrenciler katılabilecek. Yenilenebilir enerji kaynaklarının, ülkeler açısından büyük önem taşıdığını belirten Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Özlem Çakır, bu alanda yetişmiş personel ve alt yapı ihtiyacı olduğunu söyledi. Temiz enerjinin yaygınlaşması ve teknolojilerinin geliştirilmesi noktasında üniversite olarak birçok projeye imza attıklarını kaydeden Prof. Dr. Çakır, "Yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomik değer haline dönüşmesi ve gelecek nesillere aktarılması, deneyimli ve çağa uygun bilgilerle donanmış personellerle sağlanacaktır. Fotovoltaik Güç Personeli Sertifika Programı, bu alandaki kalifiye işgücü ihtiyacına cevap verir nitelikte olacak. Doğanın bize sunduğu bu ayrıcalığı, en verimli şekilde kullanmalı ve maksimum fayda elde etmeliyiz. Bu açıdan güneşten faydalanma noktasında sahip olduğumuz bilgi birikimi ve tecrübeyi kursiyerlerle paylaşarak onların gelişimlerine katkı koyacağız" dedi.
UZAKTAN EĞİTİM İMKANI
Güneş enerjisi sektöründeki faaliyetlerin bilimsel veriler ışığında yapılması gerektiğini kaydeden Deer Mühendislik Kurucu Ortağı İbrahim Uğur ise, "Dokuz Eylül Üniversitesi’nin desteği ile düzenleyeceğimiz sertifika programı, güneş enerjisi alanında yerli işgücü açığına önemli katkı sağlayacak. Sektör temsilcileri ile mühendis ve öğrencilerin katılabileceği eğitim programı 9-13 Ağustos tarihleri arasında DESEM’de düzenlenecek. Teorik konuların anlatımının ardından güneş enerjisi santralinde bir günlük uygulamalı eğitim verilecek. Kurs sonundaki sınavı başarıyla bitiren kursiyerler sertifika almaya hak kazanacaklar" diye konuştu.
Uğur ayrıca, sertifika programının uzaktan eğitim modeliyle desteklendiğini, kursiyerlerin internet eğitimlerinin ardından uygulama eğitimi için İzmir’e gelerek sertifika alabileceklerini kaydetti.