Ege Postası
Geri

DEÜ'nin hastane inşaatında isyan: İşçiler iş bıraktı!

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin İzmir'in Aliağa ilçesi Çaltılıdere Mahallesi'nde yapımı süren Üniversitesi Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşaatında çalışan taşeron işçiler iş bıraktı.
DEÜ'nin hastane inşaatında isyan: İşçiler iş bıraktı!
Haberler / İzmir
3 Nisan 2024 Çarşamba 11:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Dokuz Eylül Üniversitesi'nin İzmir'in Aliağa ilçesi Çaltılıdere Mahallesi'nde yapımı süren Üniversitesi Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşaatında işçiler,  4 aydır maaş alamamalarının yanı sıra çalışma ve yemekhane koşullarına tepki nedeniyle de iş bıraktı.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası'ndan (İYİ-SEN) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bizler İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası üyeleri olarak İzmir Aliağa' da 9 Eylül Üniversitesi Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi şantiyesinde Özsoy İnşaat bünyesinde çalışan inşaat işçileri sürekli geciken ücret ödemelerini, insan onuruna aykırı barınma, ısınma ve beslenme gibi koşulları protesto etmek için bugünden itibaren ödenmeyen ücretlerimizi almak için yasal hakkımız olan greve başlıyoruz. Buradan tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Böyle bir dönemde İnşaat işçisine ihtiyaç varken hala bizi kölelik koşullarında çalıştıran İnşaat patronlarına sesleniyoruz. İnşaat işçisi köle değildir. Ücret haktır gasp edilemez! Emekten işçiden yana olan herkesi bu eyleme destek vermeye, duyarlı olmaya çağırıyoruz. İnşaat işçisi köle değildir."

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası